Rapport från SBT Uppsala – Dag 1

Prognoserna hade visat regn flera dagar i rad men när det så väl var dags för Swedish Beach Tour 2017 att dra igång på Vaksala torg i Uppsala så såg vi solen tränga sig igenom det inte alltför tjocka molntäcket.

En första tourdag som bjöd på flera favoriter som höll för trycket. Vi fick se förstaseedade Simon Bohman och Martin Appelgren gå en otroligt hård fight mot hemmaspelaren Markus Palm och hans partner Jakob Johansson som kvalat sig in till tourstoppet via en challenger. Setsiffrorna skrevs efter två otroligt jämna och rafflade set till, 25-23, 21-18.

Förra årets genombrott Sara Cavretti tillsammans med sin partner Jona Vigfusdottir mötte under eftermiddagen regerande svenska mästaren Anne-Lie Rininsland och Anna Rydenberg som gör comeback på touren efter skada och mammaledighet. Matchen innehöll många fina dueller och svängde flera gånger fram och tillbaka men tillslut stod Sara och Jona som segrare med setsiffrorna 21-19, 22-20.

Vi fick även se hemmahoppen Lawrence Montas och Kjell Ruth ta emot fjolårssegraren Björn Berg som i helgen spelar tillsammans med Alexander Herrmann. Matchen slutade med en klar seger för Berg och Herrmann och Fyrisspelarna var rejält besvikna över hur man genomfört matchen. –Vi hoppas kunna bjuda hemmapubliken på mycket bättre spel och framför allt servemottag under morgondagen, säger Kjell Ruth.

I dagens sista match fick vi se ännu en Fyrisspelare entra sanden. Matilda Skagerberg och Sofia Wahlén ställdes mot Jenny Persson och Kajsa Wallin. Det blev det absolut tightaste matchen för dagen. Hemmapublikens nerver prövades verkligen då Jenny och Kajsa vände matchen och tog det hela till dagens enda tresettare. Där drog Matilda och Sofia det längsta strået och Matilda blev i och med vinsten den enda av hemmaspelarna som lyckades ta sig direkt till den så kallade vinnarsidan.

Alla dagens resultat kan ni hitta på hemsidan under uppsalaeventet.

Imorgon 08.00 drar vi åter igång beachvolleyfesten på Vaksala torg. Ta er dit för att se Sveriges absoluta beachvolleyelit göra upp om segern på sommarens första tourstopp!