Hemmahoppet Tholse högst upp på pallen

Hemmahoppet Linus Tholse (Nyköpings Frisksportklubb) och hans spelpartner Jakob Molin (Habo Wolley) triumferade på Stora Torget i Nyköping. Tillsammans med Tadva Yoken (Södertelge VBK) och Sigrid Simonsson (Göteborg BC), som segrade på damsidan, fick de kliva högst på pallen.

Wow, vilken vecka! Den svenska beachvolleyeliten invaderade Nyköping för första gången någonsin. Och staden och dess invånare slöt verkligen upp och bjöd på tvättäkta folkfest från början till slut.

Tillställningen blev inte direkt sämre av att hemmasonen Linus Tholse forsade fram genom turneringen och fick ställa sig högst upp på pallen.

En salig publik fick se Tholse och vapendragaren Jakob Molin besegra nyblivna svenska mästarna Peter Lundgren och Jakob Tegenrot i två raka set (21-16, 21-16) i finalen på ett fullsmockat Stora Torget.
– Helt magiskt. En riktig jävla saga. Gick inte riktigt att föreställa sig det här på förhand. På hemmaplan och allt. Kunde inte bli mycket bättre än så här, konstaterar Linus Tholse efter finalmatchen.

Förstaplatsen var speciell av många anledningar – inte bara för att den kom just på hemmaplan för Linus del. Toursegern var nämligen den första gemensamma skalpen för den relativt nybildade duon. Nu är siktet inställt på kommande veckas tourfinal:
– Yes, så är det. Mellan semifinalen och finalen bokade vi träning med Johan (Ström) och Viktor (Jonsson). Det är full fokus som gäller, fortsätter Tholse.

Se en längre segerintervju här!

Foto: Lasse Jansson.

Yoken/Simonsson säkrade årets andra tourseger

Först ut att säkra en förstaplats var dock Tadva Yoken och Sigrid Simonsson. Finalmotståndarna Johannah Rohkämper (Iksu Beachvolley) och Sofia Wahlén (Iksu Beachvolley) kämpade tappert, men fick ge sig i två raka set (17-21, 20-22).
– En bra och jämn match rätt igenom. Känns som att vi bjuder publiken på riktigt bra underhållning och många långa bolldueller. Johannah och Sofia imponerade, de gav oss inget gratis och vi fick kämpa för varje poäng, säger duon efter att ha säkrat sommarens andra tourseger. Den första kom vid tourpremiären på Vaksala Torg i Uppsala.

Vidare hyllar Yoken/Simonsson tourstoppet och dess arrangör:
– En fantastisk vecka. Lena och Peter Tholse och resten av Nyköpings Frisksportklybb har gjort ett magiskt jobb. Publiken har också varit grym. De har verkligen levt sig in i matcherna. Det enormt peppande att spela inför en engagerad publik.

Se en längre segerintervju med Yoken/Simonsson här!

Foto: Lasse Jansson.

Tourfinal nästa

Nästa helg når årets upplaga av Swedish Beach Tour sitt crescendo. Där och då är det dags för säsongens sista stopp. Beachvolleyeliten intar Umeå för att göra upp om den åtråvärda tourfinaltiteln. MAXAT!

Avslutningsvis vill vi tacka Nyköpings Frisksportklubb och dess fantastiska funktionärer för en fantastisk vecka. Stort tack också till Nyköpings kommun, Nyköpingsguiden, Foria AB och Riksbyggen som alla bidragit till att göra arrangemanget möjligt.

Resultat från samtliga veckans matcher finns här! Swedish Beach Tours Facebooksida bjuder i sin tur på massvis med bilder och intervjuer från veckans bravader!

Foto: Lasse Jansson.