Inför dag 3 – SBT Uppsala

Semifinal 1 Yoken, Tadva/Simonsson, Sigrid VS Rydenberg, Anna/Rininsland, Anne-Lie (Kl.10:00)
I Svenska mästerskapen 2016 vann Sigrid och Anne-Lie SM-guld tillsammans och idag står de på varsin sida om nätet i dagens första semifinal. Förra årets tourvinnare Tadva Yoken slog ut sin partner Sigrid i tourfinalens semifinal 2016. Det är en ny mix vi ser på planen och Tadva/Sigrid har jobbat mycket med samspelet. Anna/Anne-Lie äger en rutin som få gör på damsidan och drabbningen mellan dessa lag kommer bli otroligt spännande.

Semifinal 2 Ögren, Sofia/Hansson, Tora VS Rohkämper, Johanna/Karlsson Jesica (Kl.11:00)
Senast det samspelta laget, Ögren/Hansson mötte Rohkämper var i finalen i Kalmar förra året och då blev det tourvinst för Ögren/Hansson. Det var en tuff final som spelades på en av sommarens varmaste dagar där Rohkämper fick se sig besegrad i tredje set med 16-14. Idag är det en ny dag, annat väder, ny medspelare och nya möjligheter för Rohkämper. Ögren/Hansson ses i många ögon som favoriter men man får inte underskatta Jesicas rutin eller Rohkämpers finurlighet.

Semifinal 1 Bohman, Simon/Appelgren, Martin VS Berg, Björn/Herrmann, Alexander (Kl. 12:oo)
Ett riktigt toppmöte där fjolårets SM- och tourfinalvinnare, Björn Berg tillsammans med sin partner Alexander Herrmann möter toppseedade laget Bohman/Appelgren. Bohman/Appelgren har bland annat laddat upp genom att spela årets första NEVZA turnering i Danmark där de slutade på en nionde plats. Herrmann har laddat upp genom att spela till sig en fin femteplats i samma NEVZA turnering tillsammans med Josef Buskhe. Sedan gick resan upp till Umeå för två dagars träningsläger med Björn Berg där de spelade flera timmar på Norrlands Copacabana, Bettnes.

Semifinal 2 Jonsson, Viktor/Mattias Magnusson VS Molin, Jakob/Tholse, Linus (kl.13.15)

En skadad Petter Jonsson ersattes av rutinerade Stockholmaren Mattias Magnusson som även  var med och spelade under tourfinalen i Umeå 2016. Det krävdes inte många set innan Mattias och Viktor hittade sitt spel där Mattias anföll metodiskt och Viktor stängde ner motståndarna i riktigt stora block. Yngsta tourspelaren för helgen, Jakob Molin och rutinerade inomhus- och beachspelaren Linus Tholse har funnit varandra och ser väldigt stabila ut. Jakob Molin har ett ess i rockärmen som är hans stenhårda hoppserve. Vem vinnaren blir får du se imorgon när du tar dig till Vaksala torg eller går in på Volleykanalen.se och streamar matchen.

Väl mött!

Damernas final kl. 15.00
Herrarnas final kl. 16.00