Inför SBT Helsingborg

Fria bad är stranden där Sveriges elit kommer att göra upp om den åtråvärda tourstoppsegern denna helg. Publiken kommer bland annat att få se några av de bästa svenska spelarna genom tiderna, en spelare som jämförts med Michael Jordan och ett lag på damsidan som tagit sig ända från Nederländerna. Kommande helg blir en beachvolleyfest som ni inte vill missa!

Björn Berg och Alexander Herrmann kommer som vanligt vara ett lag att räkna med. Speciellt nu då Björn Berg troligtvis lyfter sig ytterligare då han trivs som bäst där hav och strand bryts. En inramning som är helt i svenska mästarens smak. På damsidan kommer ett extremt taggat team i form av Lisa Sundberg och Fanny Lindström som visat på riktigt god nivå tidigare under säsongen där world tour lag har fått gett vika. Samtidigt får vi lyfta ett varningens finger för Jona Vigfusdottir och Sara Cavretti. Laget som numera är ett etablerat tourlag är absolut aspiranter på en finalplats.

Viktor Jonsson och Petter Jonsson, även kallade The Jonssons, gör sin första turnering på SBT i år då skador stått i vägen vid tidigare stopp. The Jonssons står alltid för show, inte minst dansmässigt. De är även skickliga vindspelare vilket talar för en bra placering då Fria bad ofta kan bjuda på lite mer vind än andra stopp. Mitt i allt detta är det två wildcards som kan röra om i grytan på damsidan, ett holländskt lag och vårt svenska ungdomslandslag Isabelle ”Bella” Haak och Fanny Åhman som gör debut på touren.

Vi tog ett kort snack med det yngsta laget, Bella och Fanny. Ängelholmstjejen Bella Haak är till vardags heltidsproffs i volleyboll och skrev nyligen på för italienska proffsklubben Pallavolo Scandicci. Fanny Åhman är hemmastadd i Umeå och är skolad både inom volleyboll och beachvolley. De båda är födda 1999 och har bland annat lyckats ta en fin fjärdeplats under U19-EM. Nu ska de enligt de själva bjuda på show i deras debut under SBT Helsingborg.

Vad är era mål med turneringen?
-Att få testa våra vingar på den svenska elittouren, se och lära och såklart ha kul tillsammans.

Vad är era styrkor?
-Våra styrkor är att vi kompletterar varandra väldigt bra. Bella är duktig i anfall och block medan jag är stabil i försvar och mottag. Sen har vi mycket kämpaglöd och en stark tillit till varandra, berättar Fanny.

Hur ser uppladdningen ut?
-På onsdag ska vi till badhuset, skrattar Fanny.
-Vi ska såklart också träna och prata ihop oss inför turneringen. På torsdag hoppas vi få till en träning med Tora och Sofia, fortsätter Fanny.

Vad förväntar ni er av Helsingborgpubliken?
-Bra stämning och glada tillrop. Sen ska vi göra vårt bästa för att ge dem en riktig show.

Fria bad, Helsingborg, beachvolley på absolut toppnivå.
Väl mött!