Inför SBT Värmdö

Imorgon är det så äntligen dags för touren att göra premiär på vårt vackra Värmdö! Hjärtat av Stockholms skärgård kommer att bjuda sina besökare på en upplevelse utöver det vanliga. För de som tar sig till Grisslinge havsbads 300 meter långa sandstrand väntar beachvolleyunderhållning på absolut högsta nivå. Värmdö gör som tidigare nämnt premiär som värd och arrangör för Swedish Beach Tour och det är flera av helgens spelare som ser vår nya arrangörsort som hemmaplan.

Systrarna Kristina och Susanna Thurin är två utav sex 08-spelare som är med och fightas om segern på sommarens andra tourstopp. Tvillingarna är förstaseedade och ser otroligt mycket fram emot att äntligen få hoppa på tourtåget då man missade sommarens första tourstopp i Uppsala.

Vad förväntar ni er av helgen som ligger framför?
-Vi förväntar oss en härlig publik, riktigt bra stämning och att vi spelar på topp såklart!

Hur har uppladdningen sett ut inför ert första tourstopp?
-Vi har tränat bra hela vintern och har finslipat på spelet nu i veckan. Spelet känns bra nu och det är grymt kul att det äntligen drar igång!

För någon som inte spelat beachvolley, vad skulle ni säga att det bästa är?
-Allt! Det är en tekniksport som kräver uthållighet och styrka, vilket vi tycker är den perfekta kombinationen! Sen skulle vi också vilja säga den härliga atmosfären och alla trevliga människor!

Som sagt så är det många tuffa och spännande matcher som ligger framför oss denna helg. Regerande svenska mästaren Anne-Lie Rininsland tillsammans med sin nya partner Anna Rydenberg såg farliga ut i Uppsala och blir absolut att räkna med i helgen. På herrsidan har vi exempelvis silvermedaljörerna från Uppsala Linus  Tholse och Jakob Molin som jagar revansch från Uppsalatouren vilket även tourvinnaren 2016 och regerande svenska mästaren Björn Berg och hans partner Alexander Herrmann gör efter en svidande förlust i semifinalen mot segrande Appelgren/Bohman. Vi har även många ”nya” lag och konstellationer att hålla koll på under helgen. Bland annat kommer vi att få följa två Umeålag som kvalificerat sig för denna tävling genom seger i förra helgens Challenger i Uppsala.

Som om det inte vore nog med fantastisk beachvolley så har vi mängder av samarbetspartners på plats som kommer att hjälpa till att förgylla denna helg. Du kan bland annat koppla av i sköna chillbeans i Chillbean lounge, du kan käka fantastiskt fika och god mat hos antingen Systrarna Delsenius  eller hos Grisslinge värdshus. Northern Hemisphere kommer ge möjlighet att testa på stand up paddle och klättervägg och hos Värmdö bryggeri kommer man att få prova alkoholfria nya getholmen ginger beer.

Som ni förstår så kommer det att bli folkfest. Ta er till Grisslinge havsbad så ses vi där.

Spelschema hittar ni på hemsidan eller på eventet på Facebook.

 

 

Foto: Magnus Egger, Johannes Nordlander