Nytt spelformat testas under SBT Tylösand

Under Swedish Beach Tour på Tylösand 28-30 juli testas ett nytt gruppspelsformat.

Det blir fyrlagsgrupper där det högst seedade laget inleder mot det lägst seedade, medan det andraseedade laget spelar mot det tredjeseedade. Därefter spelar vinnarna en gruppfinal om vem som blir etta respektive tvåa i gruppen, medan förlorarna möts om vem som blir trea och fyra.

– Det är ett intressant format med många fördelar! Upplägget är tydligt, lättförståeligt och man vet exakt vad varje match är värd, både som spelare och publik. Det kommer aldrig uppstå matcher som är betydelselösa för något lag. Sportsligt blir det mer rättvist, säger BeachTravels Rasmus Jonsson.

På Tylösand deltar 16 lag i både herr- och damklassen, vilket innebär att gruppettorna går direkt till kvartsfinal medan tvåorna och treorna spelar åttondelsfinal.

– Spelformatet kommer att användas på alla fyrstjärniga världstourtävlingar i år och det var lyckat när det testades under turneringen i Rio de Janeiro för tre veckor sedan. Det ska bli spännande att testa formatet på Swedish Beach Tour, säger Jakob Birgersson, projektledare för SBT.

SBT Tylösand avgörs 28-30 juli under SummerSmash Festival, som i sin tur arrangeras 17-30 juli. SummerSmash är ett jätteevenemang med träningsläger i beachvolley, dagliga turneringar, livemusik & DJ:s, rankinggrundande tävlingar som Open, Challenger och Swedish Beach Tour, uteservering på stranden och prova på-aktiviteter som beachvolley, skateboard, stand up paddle board, slackline och beachpingis.

För mer info:
Rasmus Jonsson, BeachTravels, 0734-204695.
Jakob Birgersson, Swedish Beach Tour, 0736-306552.

Swedish Beach Tour: www.swedishbeachtour.se
SummerSmash Festival: www.summersmash.se