Rapport från dag 3 och summering av SBT Värmdö

Även denna dag visade sig Grisslinge havsbad från sin allra bästa sida. Redan tidigt under förmiddagen var det fullt drag på stranden och runt om i sponsorbyn. Systrarna Delselius och Grisslinge värdshus har erbjudit riktigt bra service och inte minst otroligt god mat. Vi har haft grymma medarbetare från City Gross som stått och stekt godsaker åt besökarna, parkourfriendsgänget som trixat och spridit god stämning, ett härligt klätterväggsgäng från Northern Hemisphere som varit otroligt hjälpsamma och peppande hela helgen och inte minst ett stort gäng grymma och ovärderliga volontärer som gjort att denna helg gått runt.

Att Värmdö och Grisslinge havsbad är här för att stanna är det ingen tvekan om. Björn Berg uttryckte stor förtjusning över att få spela nära en strand och känna havsvindarna svalka i den tryckande värmen.

Två favoriter som höll hela vägen

Första damsemifinalen startade 10:00 och spelades mellan tvillingarna Thurin och team dubbel W (Kajsa Wallin/Sofia Wallén) drog igång vid 10:00. Det var två riktigt laddade lag som kom ut på banan för att göra upp om finalplatsen. Thurins inledde starkast genom ett väldigt säkert och stabilt spel med få misstag. Sofia och Kajsa fick svårt att avgöra bollarna vilket gjorde att Thurins drog iväg. Wallin och Wallén som är en sprillans ny konstellation spelade väldigt bra tillsammans men lyckades inte jaga ifatt även om man höll emot ännu bättre i andra set. Setsiffrorna skrevs till 2-0 (21-12-21-16).

Den andra semifinalen på damsidan spelades mellan Tora Hansson/Sofia Öberg och Lisa Sundberg/Johannah Rohkämper. Det förstnämnda laget klarade av att hantera den svårlästa vinden bäst och vann matchen efter ett tight första set och ett andra där man drog iväg ordentligt (21-19,21-12).

-Vi spelar oss in i matchen riktigt bra idag och jag tycker vi blivit bättre i alla moment under hela helgen, säger Tora.

-Vinden var väldigt lurig idag så man får kämpa mycket med mottagen och pass. Vi lyckades få bra press i vår serve vilket gjorde det tufft för dem, säger Sofia.

Säkerhet och show blev två avgörande faktorer

I den första semifinalen på herrsidan var det två gamla rävar som stod på vardera sida av nätet. Björn Berg med sin partner Alexander Herrmann och Mattias Magnusson tillsammans med Viktor Jonsson. Lagen möttes senast i Uppsala och då stod Mattias och Viktor som segrare efter att ha vänt ett tufft underläge. Idag lyckades man inte på det. Berg och Herrmann var otroligt fokuserade och målmedvetna.

-Vi har bra fokus under hela helgen och idag visste vi att poängen skulle komma om vi bara spelade koncentrarat i block och försvar. Vi har laddat upp väldigt bra och var egentligen väldigt nöjda med vårt egna spel från touren i Uppsala så vi har bara kört på med positiva tankar från båda två, säger Berg och Herrmann.

I den andra semifinalen ställdes bröderna Norman mot Tholse/Molin. Precis som i Normans tidigare matcher bjöd dem på långa bollar och mycket show. Hårdservande Tholse och Molin lyckades inte överlista bröderna trots stundtals magiskt blockspel och bra servar. Man lyckades även spikea så hårt att Manne skadade sitt beryktade poakfinger. Efter fem minuters skadetimeout var han som tur var tillbaka på banan och fortsatte med sitt fina spel. Mårten och Manne fångade upp de mest otroliga bollarna och till hemmapublikens förtjusning så vann man tillslut matchen med 2-0 (21-18,22-20).

Magisk inramning under finalerna

Det var ett fantastiskt inramning inför damfinalen med fullsatta läktare, stekande sol och en publik som skapade en magisk atmosfär. Det mesta talade för att det skulle bli en otroligt jämn match men systrarna Thurin gick ut stenhårt direkt från start och lyckades skaffa sig ett litet försprång som man vägrade att släppa. Hansson och Öberg som kom revanschsugna efter finalförlust i förra helgens tour lyckades inte få till det egna spelet som tidigare sett otroligt säkert ut. Både Sanna och Tina Thurin hyllade sin partner till skyarna efter matchen.
-Sanna passar som en Gud idag så det var helt underbart att spela idag, säger en lycklig Tina.

Tvillingarna Thurin spelade otroligt säkert och försvarar och anfaller riktigt bra under hela finalen. Båda två läser spelet väldigt skickligt och positionerar sig därför på ett sätt som gör det svårt för Hansson/Öberg att avgöra bollarna.

I herrfinalen stod Berg/Herrman och Norman/Norman. Två lag som imponerat stort under hela helgen och som var väl värda finalplatsen. Hemmapubliken skanderade och höll andan om vartannat. Första set bjöd på vacker beachvolley och trots ett fint försvar så lyckades inte bröderna Normans samspel övervinna Herrmanns block och Bergs listiga avslut idag. Herrmann och Berg spelar oerhört stabilt och säger själva att kvalitén på det egna spelet bara har höjts för varje match och nu i finalen når man kulmen. Efter ett tight första set som Berg/Herrmann vinner med 21-18 så lyckas inte bröderna Norman riktigt samla kraft och komma tillbaka och förlorar andra set med 21-13 vilket gör Alexander Herrmann och Björn Berg till segrare av SBT Värmdö.

Vi tackar Värmdö och Grisslinge havsbad för ett fantastiskt värdskap och arrangemang och säger på återseende.