Rapport från SBT Värmdö – Dag 1

Värmdö är här för att stanna!

Grisslinge havsbad omvandlades under torsdagen och fredagsförmiddagen till en lite minifestival. Med flera grymma utställare och ett riktigt härligt väder så bjöd den första dagen ute på Värmdö på några riktiga pangmatcher. Vi fick bland annat se ett brödrapar vid namn Mårten och Manne Norman bjuda på en fenomenalt bra insats i derbyt mot klubbkamraterna Mattias Magnusson och Viktor Jonsson.

– Vi hade ett ganska bra eget spel idag och sen stängde vi ju av Mattias favoritslag i stort sett hela tiden vilket är extra roligt eftersom han också är vår tränare, säger en nöjd Mårten Norman.

I Uppsala var Mårten missnöjd med de två raka förlusterna han åkte på tillsammans med Johan Ström kallade därför in brorsan Manne inför helgens tour trots att han inte spelat på hela säsongen och dragits med skada.

– Det blev ju en liten blixtinkallning. Vi bestämde det i söndagskväll trots att jag egentligen skulle behövt rehabträna hela vintern och våren. Jag fick korta ner den perioden till tisdag och onsdag, säger Manne med glimten i ögat.

Nybildat succépar

Det nybildade paret Lisa Sundberg och Johannah Rohkämper ställdes mot Kajsa Wallin och hennes partner Sofia Wallén. Det blev en välspelad match där det förstnämnda paret stod som segrare efter många snygga bollar och flera vändningar främst från det vinnande laget som kom ifatt och förbi flera gånger under matchen. Lisa Sundberg gav sin syn på matchen och den nya konstellationen med Rohkämper.

– Jag o Johannah har ju aldrig spelat tillsammans tidigare så det var ju väldigt spännande inför matchen idag. Jag tycker det bara gick bättre och bättre och vi bytte sida under matchen vilket också resulterade i att spelet blev bättre. Jag tycker det känns som att vi ändå har väldigt hög potential tillsammans och inför imorgon mot Thurins har vi absolut inget att förlora. Idag höll vi kylan och imorgon ska vi göra samma sak och bara gå in och mosa, säger en laddad Lisa.

Fler av favoriterna stod upp och gjorde vad som förväntades av dem under första tävlingsdagen. Ett revanschsuget par i Berg/Herrman vann mot IKSU:s Magnus Karlsson och Johan Bergman som kvalat in till tourstoppet genom vinst i förra helgens challenger. Det blev en fantastiskt bra beachvollematch där IKSU-grabbarna bjöd på otroligt bra försvarsspel men orkade inte riktigt hela vägen och slutsiffrorna skrev till 2-0 (21-18,21-18).

En annan match som bjöd på fantastisk beachvolley var matchen mellan Sara Cavretti/Jona Vigfusdottir och rutinerade Anne-Lie Rininsland/Anna Rydenberg. De förstnämnda Örebrotjejerna började otroligt piggt och gav inte bort något gratis utan kämpade upp många tuffa bollar. Man vann första set komfortabelt och hade även bra koll på andra när Rininsland och Rydenberg plötsligt började jobba sig allt närmre och närmre och vann tillslut andra set efter en riktig rysare med 28-26. Tredje set blev även det ett otroligt jämnt och rafflande set som slutade 16-14 i Anne-Lie och Annas favör.

Skräll i Göteborgsderbyt!

I dagens sista match var det dags för ännu ett derby. Denna gång var det två Göteborgslag som drabbade samman. Linus Frantzich/Tobias Helbig ställdes mot Alexander Annerstedt/Christofer Lewin där de förstnämnda på förhand sågs lite som underdogs. Frågan är om de kommer att göra det även imorgon efter den grymma uppvisningen man bjöd på idag.

– Vi hade en svacka i andra set men annars var det extremt bra idag. I och med att vi tränar tillsammans och spelar i samma klubb har man ju ganska bra koll på varandra. Därför var vår taktik att sätta press på Annerstedt i serven då det varit lyckat i seriespelet i GBC. Vi märkte att de blev mer och mer osäkra och Annerstedt tappade sitt klassiska leende, säger Frantzich. Teoretiskt sett så ska de vinna den här matchen om man tittar på pappret men samtidigt har jag och Frantzich spelat jättemycket tillsammans vilket inte de gjort. Vi hade inget att förlora idag men samtidigt måste man väga in riskerna i sitt sätt att spela såklart. Vi ville inte ge dem respekt bara för att de spelar på touren gång på gång medan vi inte gör det. Vi vet att vår högsta nivå är väldigt bra och idag lyckades vi hålla den hela matchen, säger Helbig.

Efter dagens resultat och härliga spel kan vi inte annat än att förvänta oss en fantastisk morgondag.

Kom ner till Grisslinge havsbad och gör oss och alla våra fantastiska utställare sällskap.

09:00 drar vi igång med match mellan Johanna Wikberg / Felicia Granberg och Kajsa Wallin / Sofia Wahlén.

Foto: Harald Goldkuhl