Rapport SBT Värmdö – Dag 2

Att midsommar stundar om mindre än en vecka är svårt att ana efter dagens tryckande värme. Tidigt denna lördagsmorgon fylldes Grisslinge havsbad på med soldyrkande människor som ville vara en del av den fantastiska beachvolleyfesten som denna dag skulle utvecklas till. Hela tolv matcher skulle hinnas med.

Storfavoriterna Susanna och Kristina Thurin knep den första semifinalplatsen på damsidan genom att slå Lisa Sundberg och Johannah Rohkämper i en tight match som man ändå hade kontroll på som det såg ut. Lisa och Johannah lyckades dock även dem att ta sig vidare till semifinal genom vinst i den direkt avgörande matchen mot Cavretti/Vigfusdottir. Båda lagen bjöd på fina dueller men Sundberg/Rohkämper såg ut att ha lite mer ork vilket blev avgörande i den långa tresetaren. Slutresultatet skrevs till 2-1 (21-14,19-21,15-7) och trots två väldigt fina insatser i båda tourstoppen såhär långt så får Örebrotjejerna jaga vidare efter sin första semifinalplats på touren.

Några andra favoriter som även dem knep direktplats till semifinalen var Tora Hansson och Sofia Öberg som slog ut Rininsland/Rydenberg efter en svängig och välspelad match. Imorgon ställs man mot Sundberg och Rohkämper som är extremt laddade inför fighten mot samspelta Hansson/Öberg.

– Vi har verkligen inget att förlora imorgon. Vi är så sjukt taggade, säger Lisa och Johannah i kör.

Underdogs som visade prov på hög kvalité

Fjärde laget att ta sig till semi på damsidan var två tjejer som ser sig själva som riktiga underdogs. Kajsa Wallin och Sofia Wallén, de så kallade (dubbel W) gjorde en fantastisk insats i den direkt avgörande matchen mot Rininsland/Rydenberg där man lyckades vinna efter en tuff tresetare. Sofia och Kajsa spelade tillsammans allra första gången i onsdags och är positivt överraskade över hur bra samspelet fungerar emellan dem.

– Det är helt sjukt, så himla roligt. Samspelet känns förvånansvärt bra och vi kompletterar verkligen varandra. Sofia är grym och går alltid för det även om hon inte alltid får kalaspass, säger Kajsa.

–  Det är min första semifinal någonsin vilket ska bli så sjukt kul, säger Sofia. Kajsa är väldigt bra och stabil i mottagen. Imorgon ska vi bara bara gå in och köra då vi inte har något att förlora.

Många hårda fighter om semifinalplatserna

På herrsidan fick vi se Jakob Molin och Linus Tholse vinna mot Frantzich och Helbig efter en otrolig match. Det var en tvåsetare som varade lika länge som en tresetare i och med alla långa dueller. Helbig och Frantzich bjöd på riktigt bra försvarsspel även idag men föll på målsnöret. Med segersiffrorna 25-23, 25-23 så var det en lättnadens suck som drogs av silvermedaljörerna från touren i Uppsala, Linus Tholse och Jakob Molin.

Frantzich/Helbig ställdes mot 08-spelarna Mattias Magnusson och Viktor Jonsson i en direkt avgörande match för att knipa en plats i semifinalerna. Här ställde den låga solen till det en hel del för spelarna och Göteborgarna fick se sig besegrade efter riktigt bra servar av Jonsson.

Björn Berg och Alexander Herrmann ångar på och tog sig idag till semifinal genom seger mot bröderna Norman. Man visade upp ett väldigt stabilt spel och litade på det man kommit överens om inför matchen. Bröderna Norman som igår bjöd på härlig underhållning ställdes efter förlusten mot Berg och Herrmann  nu i en måstematch mot Annerstedt och Lewin. Normanbröderna lyftes fram av hemmapubliken och trots att Göteborgsgrabbarna såg ut att lyckas vända på matchen efter ett väldigt bra andraset så blev de två samspelta bröderna allt för tuffa när Mårten blockade ner flera bollar på rad och Manne jobbade upp många bollar som redan kändes körda.

Hittills har Värmdö levererat fantastiskt vackert väder och vi har fått se match efter match i absolut toppklass. Imorgon är vi framme vid semifinal och finalspel och prognosen säger att vi får steka i solen även då.