SBT Nyköping står för dörren

I morgon smäller det.
För första gången någonsin besöker Swedish Beach Tour Nyköping.

Sanden är uthälld och läktarna är på plats. Stora Torget i Nyköping står nu redo att invaderas av den svenska beachvolleyeliten.
– Förberedelserna har gått väldigt bra. Sanden, läktarna och mycket annat var på plats redan i måndags. I går fick vi upp högtalare, kabelsystem och resten av anläggningen. Nu är arena- och eventområdet i princip klart. Linus Tholse och Jakob Molin tränar på centercourt i detta nu och det är mycket folk som går förbi och frågar vad som ska hända här de närmaste dagarna, så vi märker att det finns ett stort intresse hos Nyköpingsborna. Kommunen har bistått oss mycket med uppsättning av arenaområdet och annat. De ska ha en stor eloge för all hjälp, säger Peter Tholse, som är med i projektledningsgruppen för arrangören Nyköpings Frisksportklubb.

16 av landets bästa lag (åtta dam, åtta herr) gör upp om ära och sammanlagt 24 000 kronor i prispengar – den största potten som delas ut bland årets tourstopp.
– Tack vare vår sponsor Riksbyggen kan vi garantera 8 000 kronor till segraren i både dam- och herrklassen, vilket känns jättekul. Företagstävlingen som avgörs i dag finansierar också en del av prispengarna.

Sju av sommarens totalt nio deltävlingar har avverkats. När SBT-cirkusen nu beger sig till Södermanland kan vi konstatera att tourstoppet i Nyköping lär bli något alldeles extra. Inte nog med att kampen om de åtråvärda platserna till tourfinalen i Umeå lever i allra högsta grad. Turneringen äger nämligen rum under det så kallade Gästabudsåret 2017 (läs mer via länk) och agerar som en av evenemangskalenderns absoluta höjdpunkter. Vi kan med ord se fram emot en folkfest på Stora Torget.
– Det känns häftigt att vi äntligen står här och snart ska sätta igång turneringen. Arbetet började för två år sedan. Där och då skickade kommunen ut förfrågningar till föreningarna i området och bad om idéer inför Gästabudsåret 2017. Jag och Lena (Tholse) kände direkt att det var självklart att vi skulle ta hit touren. Vi fick med kommunen på tåget och de har varit till stor hjälp hela vägen. Dessutom har vi transport- och makintjänstföretaget Foria som klivit in som huvudsponsor. Även de ska ha ett stort tack, säger Peter Tholse och fortsätter:
– Utöver beachvolley av högsta svenska klass kommer det finnas servering med mat och fullständiga rättigheter på Stadshustrappan i nära anslutning till arenaområdet. Vi kan se fram emot en fullspäckad vecka och önskar både spelare och besökare varmt välkomna!

För den som inte har möjlighet att ta sig till Nyköping är Volleykanalen som vanligt på plats och livesänder ALLA matcher.

Mer info om SBT Nyköping finns här!

Vi ses i sanden!

Foto: falkenbergsbild.se