Upplagt för succé!

En dag kvar till start!  Förra året gjorde hemmalaget i form av Kjell Ruth och Lawrence Montas succé när de gick till semifinal efter nervkittlande spel i slutspelet. Björn Berg som är regerande svensk mästare och tourfinalvinnare åker till Uppsala efter ett kort träningsläger med Alexander Hermann. Markus Palm gör hemmaplansdebut i Uppsala och hemmaspelaren Matilda Skagerberg laddar upp med sin pappas hembakade bröd. Det är upplagt för en fantastisk start på touren! Så här säger några av hemmahoppen inför helgen:

Markus Palm som tidigare spelat för IKSU bor numera i Uppsala och gör sin andra säsong för Fyrisbeach tror att första stoppet i Uppsala kommer bli en riktigt bra start på touren 2017. Markus som spelar med den finurliga Jakob Johansson får börja med att möta förstarankade laget Bohman/Appelgren.

-Vi bor på olika håll och laddar upp med träning var och en för sig. Vi har inte pratat om några resultatmål utan siktar på att göra en så bra match i runda ett och utmana förstarankade laget, berättar Markus.

Varför ska en ta sig till Vaksala torg imorgon och titta på första tourstoppet?
-Sveriges bästa lag är på plats i Uppsala, arenan ser riktigt bra ut och stämningen på Vaksala torg kommer vara på topp hela helgen. Därför tycker vi att alla som kan borde komma och njuta av volleyboll i helgen, berättar Markus och Jakob.

Vilka sätter ni som favoriter till turneringsvinst?
-Martin Appelgren och Simon Bohman är våra favoriter i herrturneringen. De verkar ha haft en bra försäsong och har många tävlingsmatcher i bagaget redan.

Matilda Skagerberg som spelar med IKSU:iten Sofia Wahlén kommer till Uppsala med stora förväntningar.

-Det är alltid något speciellt med årets första tourstopp. Massa spännande nya lag och man har en känsla av att hela sommaren ligger framför sig. Den största förhoppningen är ändå att vi får sol i Uppsala i helgen!

Hur laddar ni upp?
-Vi tränar på i Stockholm där vi båda jobbar för tillfället. Vi kommer även köra ett pass i sanden på Vaksala torg innan det hela drar igång. Jag kommer även ladda upp med pappas nybakade bröd, som alltid är en succé, berättar Matilda.

Under förra sommaren lyckades Matilda och Sofia kvala in till samtliga tourer och blev som bäst femma.

-I år siktar vi högre, minst en semifinal är i sikte. Om vi ska tippa vilka som vinner så måste vi säga oss själva! Men om jag inte får tippa på oss själva så säger jag Sofia Ögren och Tora Hansson som spelat flera säsonger tillsammans och vunnit en hel del.

Varför ska en komma och kolla i helgen?
– Förutom att Uppsala är Sveriges finaste stad så har alla arrangörer gjort ett grymt jobb med evenemanget. Det kommer finnas mat och dryck från O´learys, roliga happenings med sponsorer och framförallt så kommer Sveriges bästa beachvolleyspelare vara där. Alla till Vaksala torg!

Startfältet är satt, planen riggad och det är klart för start av Swedish Beach Tour på Vaksala torg i Uppsala. Life is a beach!