Foto: Johannes Grahn

Strax utanför Visby, på Sveriges största ö, har Team Gotland Volleybollklubb bjudit in till två dagar fyllda med beachvolley. Prognosen säger skinande sol, upp till bevis för spelarna att klara av hettan.

Ja 28 grader och sol, väderprognosen talar sitt tydliga språk när nästa elittävling, Gotland Beach Master, avgörs till helgen. För att göra det hela än mer intressant får vi se ett antal nya partnerkombinationer denna tävling, men vi tar det klass för klass.

På damsidan har vi tävlingens kanske största utropstecken. Världsstjärnan och Turkiet-proffset Isabelle Haak ska nämligen spela tillsammans med Tina Thurin! Det var några år sedan vi såg den 194 centimeter långa skånskan i sanden, men helt utan meriter är hon inte. Senast var 2017 och då vann hon både SBT-tävlingen i Helsingborg samt Mixed-SM. Sanna Thurin tänker ni kanske, ja systrarna har delat på sig och hon kommer spela med Helene Jernbeck.

– Det känns mycket bra inför helgen. Så kul att vi fått ihop ett spännande startfält hit till Gotland, och så spännande att se vem av systrarna Thurin som klarar sig bäst nu när dom delat på sig för en helg! Få förunnat att få se Bella Haak spela på svensk mark så vi hoppas få se lite publik här”, säger Jan Wahlén, lokal projektledare för Team Gotland Volleyboll.

Herrsidan har även den några intressanta konstellationer. Hemmaspelaren Viktor Jonsson partnar upp sig med Björn Berg, Linus Tholse spelar med Mattias Haaparanta och Joel Andersson spelar med Linus Isaksson. En liten silly season mitt i säsongen helt enkelt, och näst sista tävlingen för att samla poäng inför Beach-SM samt tourfinal!

Länkar
Streaming hittar du här
Spelschema och resultat hittar du här
Startfält och seedning hittar du här