Foto: Robert Boman

Årets femte elittävling är avgjord och vi fick se två otroligt starka par som båda tog sin andra SBT-seger för säsongen. På damsidan Fanny Åhman och Hanna Hellvig samt på herrsidan Linus Tholse i par med Jakob Tegenrot.

Fanny Åhman (IKSU) och Hanna Hellvig (Lidingö SK) gjorde processen kort med motståndarna denna tävling. Eller vad sägs om detta imponerande facit. På fem matcher, inga tappade set och dom lät ingen motståndare sluta ett set inom de magiska två poängen som alltid krävs. I finalmatchen stretade det nykomponerade paret Sofia Ögren och Ewelina Granberg emot, de bådas första final för säsongen men föll till slut med 17-21, 12-21. Otroligt imponerande av Åhman/Hellvig, minst sagt, och med detta alltså seger för andra elittävlingen i rad!

På herrsidan ställdes Linus Tholse (Nyköpings FK) och Jakob Tegenrot (Hylte/Halmstad) för tredje gången denna säsong i final mot Göteborg BC:s Martin Appelgren och Alexander Herrmann. Och precis som de tidigare drabbningarna skulle detta bli en nagelbitare in i det sista men Tholse/Tegenrot avgick med segern efter 16-14 i avgörande set!

Beach Center nästa
Vi tackar arrangören Slow Down Beachvolley Åhus för ett väl genomfört evenemang och riktar blicken framåt. För redan nästa helg är det dags för en SBT 5-star igen, denna gång på Beach Center i Göteborg där rutinerade arrangören Göteborg BC står värd.

LÄNKAR
Resultat SBT 2021
Livestreaming
Startfält och seedning finns här!

Foto: Robert Boman