#Appelboom och ”Thurin-twins” tourfinalmästare 2018

Efter 26 matcher över tre dagar har krutröken slutligen lagt sig på Järntorget i Örebro. Kvar står Martin Appelgren / Simon Bohman (Göteborg Beachvolley Club) och Susanna Thurin / Kristina Thurin som tourfinalmästare 2018.

Wow, vilken finaldag det bjöds på! I skuggan av Örebro Slott korade vi Swedish Beach Tours kungar och drottningar inför för fullsmockade läktare.

Först ut att koras till mästare var GBC:s Martin Appelgren och Simon Bohman. Duon slog ut nyblivna svenska mästarna Lundgren/Tegenrot i en stenhård semifinal och följde sedan upp med besegra team Tholse/Molin i två raka och publikfriande set under eftermiddagen.

– Vi har haft en lång säsong bakom oss med mycket resande och internationella tävlingar, men har inte riktigt fått till det i Sverige. Hur skönt som helst att avsluta säsongen såhär och kunna gå in i träningsperioden med bra stämning, säger Martin Appelgren direkt efter matchen.

Martin fortsätter:
– Det känns nästan som hemmaplan för mig, jag är uppvuxen strax utanför Örebro. Vi har i veckan varit och tränat på banorna där jag började spela, det är en lite speciell känsla!

Foto: Robert Boman

På damsidan fick systrarna Susanna och Kristina Thurin från 08 Beachvolley ställa sig högst upp på pallen. Duon utmanövrerade Sofia Ögren / Camilla Nilsson under förmiddagens semifinal och fortsatte på det inslagna spåret i finalen. Sigrid Simonsson och Tadva Yoken besegrades med 2-0, varpå Thurinarna kunde räkna hem tourfinalguldet.

– Så himla kul att få spelet att stämma sista tävlingen för året och få avsluta säsongen på topp, säger Kristina Thurin direkt efter matchen.

Kristina fortsätter:

– Helt galet att vi har vunnit både SM och tourfinalen i år, men vi har tränat mer och då ska vi vinna mer. Nu ska det bli skönt att träna hela hösten och vinter för att kunna spela ännu mer på världstouren nästa år!

Foto: Robert Boman

2018 års upplaga av Swedish Beach Tour är därmed till ända. Fem tourstopp har avverkats längs vägen och det har varit en enda lång fest. Ni är många som förtjänar  hyllningar för sommarens SBT-cirkus. Spelare, domare, arrangörer, funktionärer, sponsorer, publik, fotografer, tv-producenter med flera. STORT tack för ert engagemang.

Foto: Robert Boman