Avslutning på elitsäsongen 2021 – dags för epilog i Umeå!

Efter en rafflande Tourfinal i Nyköping som avslutades för två veckor sedan är det nu dags för säsongens sista tävling på elitnivå. Umeå Master avgörs 27-29 augusti på banorna vid IKSU´s fina anläggning.

– Vi är väldigt taggade på att återigen ta SBT till Umeå. IKSU beach har en lång tradition av att arrangera denna tävling och även fast vi detta år inte kan vara på Rådhustorget så hoppas vi på ett bra evenemang, säger projektledare Daniel Lundstedt.

Senast vi såg en elittävling var det alltså självaste Tourfinalen. När touren nu återvänder till klassisk beachvolley-mark i Umeå saknas vinnarna från Nyköping, något som verkligen öppnar upp fältet bakom!

På herrsidan ställer hemmaikonen Björn Berg upp tillsammans med Team Gotlands Viktor Jonsson, kan de upprepa succén från Gotland där det räckte hela vägen till vinst? Bland utmanarna hittar vi bland andra RIG-eleverna Linus Isaksson och Theodor Grahn (Slowdown Beachvolley / Habo Wolley) samt hemmahoppet Philip Franzon i par med Sven Nord.

I damernas startfält hittar vi imponerande representation från hemmaklubben IKSU samt Göteborg BC. Av tävlingens 24 damspelare är hela 19 spelandes för någon av dessa två klubbar, minst sagt imponerande! Hemmaspelaren Felicia Granberg kommer med all säkerhet blanda sig i toppstriden. Efter att i de senaste två deltävlingarna (Nyköping och Kalmar) slutat på andra plats med sin partner Klara Ribom (Göteborg BC) är siktet nu säkerligen inställt på en förstaplats.

– Extra roligt att se det engagemang vi har runt eventet, både inom klubben men också från våra samarbetspartners. VisitUmeå ger oss ett otroligt stöd och vi har inte kunnat göra detta utan lokala sponsorer som IKSU, Renthall, Norrlandspall, NRA och Umeå energi. Årets event blir inte den publikfest som vi är vana med, även fast vi inte kommer kunna ha samma stora läktare så hoppas vi ändå att beachvolleyintresserade tar sig till planerna utanför IKSU och hejar fram våra talanger. Tänk på att stanna hemma om du visar symptom och försök att hålla avstånd, avslutar Daniel Lundstedt.

Helgens tävlingar kommer streamas på volleykanalen, länk finner du här
Länk till Spelschema och resultat