Foto: Robert Boman

Det är en rutinerad arrangör som står redo att ta emot Sveriges bästa beachspelare till helgen. Göteborg BC har arrangerat ett flertal internationella event de senaste åren och nu är man taggade till tänderna för Beach Center 5-star som avgörs 10-11 juli.

I ett rasande tempo fortsätter den svenska beachvolleyeliten att resa och tävla runt om i Svergie, turen har kommit till Göteborg som förberett fyra banor för spel strax utanför sin imponerande beachhall.

– Det ska bli fantastiskt kul att få arrangera en tävling med publik igen, det ser vi verkligen fram emot. Vi var ju verkligen på gång 2019 då vi arrangerade World Tour, U-20 EM, SBT och Nevza, men sen kom det där viruset och satte stopp för nästan allt vad tävlingar hette. Vi jobbar på en fin inramning av arenan på Beach Centers Riviera och vi hoppas att publiken ska hitta hit och att vädret ska spela på vår sida, säger Linda Grönborg, lokal projektledare för Göteborg BC.

För första gången i år får vi även se ett internationellt Wild Card testa vingarna mot våra bästa svenska herrspelare. Det är norska laget Vegard Lokken och Erlend Henriksveen som blivit tilldelade möjligheten. Även beachräven Björn Berg (IKSU) syns i startfältet, för denna tävling tillsammans med hemmaspelaren Christoffer Lewin.

På damsidan hittar vi hela 14 spelare representerande hemmaklubben, en imponernade siffra. Ska något av lagen ha vad som krävs för att slå de senaste tävlingarnas vinnare Åhman/Hellvig?

Volleykanalen kommer som hela sommaren att streama från tävlingen, länk till sändningarna hittar du här.

Vi önskar spelare och arrangör lycka till inför helgens tävlingar!