Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

KLUBBLAGS-SM | LÖGASTRAND, VÄSTERÅS | 28-30 JUNI 2024

EVENTINFO


Västerås Volleybollklubb och Svenska Volleybollförbundet önskar spelare och besökare varmt välkomna till första upplagan av Klubblags-SM i beachvolley, som avgörs som en del av Riksidrottsförbundets multisportevent SM-veckan sommar i Västerås. Här vaskar vi under tre fram våra första mästarklubbar!

Spelplats: Lögastrand, Västerås

Antal lag per klass: 8

Speldagar: 3

 

 

PROGRAM

Fredag 28 juni

TBA

 

Lördag 29 juni

TBA

 

Söndag 30 juni

TBA

ANMÄL LAG

Alla föreningar kan anmäla ett damlag och ett herrlag till kvaltävlingen som spelas på The Beach i Huddinge 25-26 maj. Varje lag ska bestå av 4 spelare licensierade för klubben. Deadline söndag 5 maj!

 

FRÅGOR & SVAR

I SM-tävlingen deltar 8 klubblag per klass. 4 lag per klass kommer direktkvalificeras via ranking, medan resterande lag kvaificerar sig via kvalturneringen på The Beach i Huddinge, 25-26 maj.

 

Ett klubblag består av 4 spelare och upp till två coacher. Samtliga spelare måste ha beachvolleylicens i klubben de representerar från att anmälan stänger till att SM är avgjort.

 

Inom klubblaget formeras i sin tur två ”vanliga” beachvolleylag med två spelare i varje. Vid anmälan anges spelarna i klubblaget, men spelarbyten inom föreningen är tillåtna till och med dagen innan tävlingen startar.

 

Tävlingen spelas på tre dagar. Spelupplägget är först gruppspel och därefter ett slutspel med singeleliminering. Till slutspel går minst två klubblag från varje grupp.

 

Upplägget känns till viss del igen från andra sammanhang, så som det europeiska OS-kvalet. Varje klubbmatch mellan två föreningar avgörs i ett ”bäst av tre-format” efter följande modell:

 

  • Match 1: Förening A mönstrar sitt högre rankade lag mot Förening B:s lägre rankade lag.
  • Match 2: Förening A mönstrar sitt lägre rankade lag mot Förening B:s högre rankade lag.
  • Match 3 (om ställning 1-1 i matcher): ”Golden set” – en tredje och direkt avgörande match som avgörs i ett enda set till 15 poäng, där föreningarna får ställa upp med vilka spelare de vill bland de som ingår i klubblaget.

STREAMING

Hur går tävlingen?

Vilka spelar?

KONTAKT

Uppdateras inom kort!