Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Premiär på World Tour med blandat resultat

Första matchen gick strålande, medan andra blev betydligt tuffare för de svenska tjejerna Camilla Nilsson och Tora Hansson när World Tour inleddes. Förlusten i andra matchen gör att de är utslagna ur turneringen.

Årets första World Tour tävling på damsidan inleddes på onsdagen i Sanya i Kina. När det svenska paret Camilla Nilsson och Tora Hansson gick in i kvalificeringen gällde det att vinna alla tre matcher för att komma in i huvudturneringen. Den första matchen mot polskorna Niemc-Suwinska vann svenskorna övertygande med 21-13, 21-15. Andra matchen mot det ryska topplaget i kvalet Khomyakova-Vozakova blev betydligt tuffare, där ändå svenskorna satte press i framförallt första set som slutade 20-22 till ryskorna. 

- Vi spelade riktigt bra i första set. Hade vi lyckats knipa det setet så hade det nog känts annorlunda men nu blev vi lite trötta i andra. Känns ändå riktigt bra att vi pressar ett så högt rankat lag, sa Tora Hansson efter matchen.

I och med att de förlorade den andra matchen kom tjejerna inte vidare in i huvudturneringen, som inleddes under torsdagen.

Följ World Tourtävlingen i Sanya här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2011-04-27

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer