Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Beachvolleyhall har fått grönt ljus

För bara tre månader sedan invigdes världens största beachvolleyhall i Göteborg. Nu är beslutet klart att även Falköping ska få en beachvolleyhall och samtidigt kunna ta in fler elever till Riksidrottsgymnasiet som ligger i Falköping.

- Det här är fantastiskt roligt, att vi får ta nästa steg i utvecklingen av beachvolley i samarbete med Falköpings kommun. Vi är verkligen nöjda med att kommunstyrelsen i Falköping sagt ja till investeringen, som möjliggör en satsning på beachvolley här, säger Jeanette Jonsson, verksamhetsledare på Riksidrottsgymnasiet.

Ökat antal platser 

I Falköping utbildas redan i dag Sveriges volleybollelit, men redan från och med i höst kommer eleverna att kunna bredda utbildningen och träna på sand. Under perioden 2011-2014 ökar antalet elevplatser från 60 till 72.

- Vi kommer att kunna erbjuda ungdomar den fina elitmässiga miljön här tack vare de extra elevplatser som Riksidrottsförbundet tilldelar oss. Hallen ska stå klar till hösten, men fullt utbyggd modell med hall, struktur, personal och antal elever kommer att vara klar först läsåret 2013-2014, säger Jeanette.

Hallen kommer att ligga i anslutning till Odenbadet och Frejahallen där volleybollgymnasiets elever tränar. Det blir tre beachvolleybanor samt café med sittplatser och omklädnings- och duschmöjligheter. Kommunen står för finansieringen och ser det som en långsiktig investering.

Eleverna som antas till Riksidrottsgymnasiet kommer att få en bred utbildning första året med både volleyboll och beachvolley, medan de under de två sista åren kan få möjlighet att utöva den ena grenen mer än den andra.

Fler nyheter

Publicerad: 2012-01-13

Senast uppdaterad: 2012-01-13

Visa fler nyheter

Sponsorer