Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Svenska landslaget tävlar i Nya Zeeland

Det är hård och rolig träning på andra sidan jorden som gäller. Hannes Brinkborg och Steve Gunnarson är just nu på träningsläger i Nya Zeeland. I helgen är det dags för den första värdemätaren i form av tävling mot tufft motstånd.

- Träningarna här går väldigt bra. Förutsättningarna är utmärka och vädret har varit väldigt bra, säger Steve.

Hannes och Steve blev tillfrågade av de regerande europamästarna Brink/Reckerman från Tyskland att följa med som träningspartners till Nya Zeeland. Med på resan är även Norges bästa lag Skarlund/Spinnangr. Dessutom är det hemmalag som är på plats och är med på träningscentret. Flera träningar har varit i hårda vindar, så de har fått bättre koll på vindspelet.

- Vi tränar med alla lagen, så vi tränar med Tyskland, Norge och Nya Zeeland. Vi tränar ofta två pass om dagen, antingen två beachpass eller ett beachpass och sen ett pass i gymet. 

I helgen väntar tävling, där det svenska landslaget kan få ett kvitto på om träningen gett det som de tänkt.

- Det ska bli roligt med tävling nu till helgen, men en tuff inledning i morgon då det kan bli fyra matcher. Om vi går vidare väntar sedan semifinal och final på söndag.  

Spelschema och annan information om tävlingen i helgen: http://www.beachvolleyball.co.nz/home/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2012-01-20

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer