Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Lundqvist och Hansson avbryter satsning

Den ekonomiska basen var inte tillräcklig för en rejäl OS-satsning för de två svenska beachvolleydamerna Karin Lundqvist och Tora Hansson. Karin kommer istället att spela med Nina Grawender, medan Tora fortsätter med studier.

- Vi hade en tydlig plan, men insåg för en tid sedan att vi inte kommer att kunna genomföra den och åka på alla tävlingar vi vill. Det var för många minus jämfört med plus i satsningen. Nu kommer jag att fokusera på att studera, och träna en del samtidigt, säger Tora.

- Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig och tyvärr kommer jag och Tora inte att genomföra den OS-satsning som vi påbörjade tillsammans. Vi fick inte ihop ekonomin som behövs för att kunna lägga all tid och energi på spelet, säger Karin Lundqvist.

Hon är nu i Brasilien, där hon spelar som enda europeiska spelare på världens främsta tour, Banco do Brasil. Men, hon satsar också och tränar sedan någon vecka tillbaka med svenska Nina Grawender.

OS i Rio i fokus

- Jag har fått mersmak på att spela internationellt och det är ut på världstouren jag och Nina vill. Vi kommer nu att jobba för att komma in på den internationella arenan, och drömmen är att vara med på OS i Rio 2016. Nina är en bra spelare med hög motivationsfaktor, säger Karin.

Nina Grawender är 25 år, har tagit JSM-guld, har flera pallplaceringar på Swedish Beach Tour genom åren och representerat Sverige i OS-kval.

- Karin är en spelare som alltid har inspirerat mig och nu kommer vi att jobba intensivt tillsammans för att genomföra en satsning.

Under våren och sommaren kommer Lundqvist/Grawender att tävla internationellt och inleda satsningen. Bild nedan: Karin och Nina, foto: privat


Fler nyheter

Publicerad: 2013-02-12

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer