Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Femma i Brasilien

Karin Lundqvist i par med sin brasilianska partner Shaylyn kom på en meriterande femteplats i helgens turnering på Banco do Brasil i Marceió. De slogs ut i kvartsfinalen av turneringens vinnare, Barbara/Agathá, och efteråt blev det en stor artikel om Karin i en brasiliansk volleybolltidning.

- Vi började starkt och vann mot två duktiga par innan vi slogs ut av Barbara/Agathá. Vi har klättrat på rankingen här i Brasilien och är nu åttonde rankade lag, säger Karin Lundqvist.

Hon är Sveriges i särklass bästa beachvolleyspelare på damsidan och är den enda europeiska spelaren som spelar på Banco do Brasil – beachvolleytouren som klassas som världens främsta inom ett land.

Som enda europé får Karin en hel del uppmärksamhet i Brasilien. Hon fick nyligen äran att vara profil i ”Voleishow”, som är en brasiliansk volleybolltidning. Fyra sidor ägnas åt svenska Karin Lundqvist.

Europeiska touren i april

Den 3 april inleder Karin och hennes svenska partner Nina Grawender sin gemensamma satsning i tävlingssammanhang, då de planerar att spela på den Europeiska Touren i Turkiet.

Bilderna nedan från tidningen "Voleishow".Fler nyheter

Publicerad: 2013-03-19

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer