Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Uppladdning i Los Angeles


Det svenska beachvolleylandslaget är på sitt tredje träningsläger inför kommande säsong. Nu är det stränderna i Los Angeles som sporrar Hannes Brinkborg och Stefan Gunnarsson.

- Här tränar vi mot amerikaner och kineser, bland annat har vi kört träningar och spelat matcher mot Gibb som slutade etta på världsrankingen 2012. Det är väldigt inspirerande att få träna mot bra motstånd, säger Gunnarsson.

Gibb spelar numera med Casey Patterson, som gjorde en säsong i Falkenberg för några år sedan.

Fysträning och spel i Södertälje

Mellan träningslägren har laget fokuserat mycket på kondition och fysträning och även kört i The Beach i Södertälje.

- Formen känns bra och vi är skadefria vilket är känns väldigt bra,  så att vi kan träna som vi vill.

Den 2 april inleds utomhussäsongen på allvar då Hannes och Steve spelar i Antalya i Turkiet. De är med i huvudturneringen direkt på egna poäng. 

- Det är bra att vi är i huvudturneringen direkt så vi slipper slösa på krafterna i det tuffa kvalet som är dagen innan. Motståndet kommer att bli tufft då många av de bra lagen ser ut åka på tävlingen. Men det är bara lag från Europa då det är en satellittävling är det inte lika tufft som på World Tour.

Efter Turkiet väntar två tävlingar i Kina i slutet av april. Då inleds nämligen World Tour. Målet för säsongen är att spela EM och VM, som går av stapeln i juli.  

Fler nyheter

Publicerad: 2013-03-23

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer