Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Två svenska lag på U20 EM

Efter de första beachvolleyuttagningarna på Riksträningscentrum i Falköping åker nu två lag iväg till U20-EM i beachvolley som avgörs i Litauen. Det är Moa Herrmann (Göteborgs BC) och Josefine Tivefälth (Kungälvs VBK) samt Arno Slipac (Lunds VK) och Johan Skoogh (Hylte/Halmstad) som spelar för Sveriges räkning.

- Det känns riktigt roligt att vi efter de första uttagningarna i vår nya beachvolleyhall här i Falköping nu kan skicka iväg ungdomarna. Uttagningar har vi haft i många år i volleyboll för ungdomslandslagen, och nu gör vi likadant för beachvolleyn, säger verksamhetschef Jeanette Jonsson på Riksträningscentrum.

Alla fyra spelare var med i Falkenberg på U21-SM, och knep flera medaljer. Moa Hermann tog guld ihop med Kristin Lind, medan Josefine Tivefält kom på tionde plats ihop med Jonna Wasserfaller. På herrsidan förlorade Arno Slipac och Johan Skoogh en jämn final mot Wilhelm Nilsson och Christoffer Lewin.

Nu är Herrmann/Tivefälth och Slipac/Skoogh  på väg mot Vilnius tillsammans med lagledare Ola Skoogh.

- Spelarna ser verkligen fram emot det här. Att få spela EM har varit säsongens mål, och de har kunnat träna en hel del tillsammans, i alla fall killarna som båda har gått på RIG och har nyttjat beachhallen i Falköping flitigt under våren för att slipa på samspelet. Och för mig känns det hedersamt att få uppdraget att följa med och se till att allt praktiskt runtomkring fungerar, säger Ola Skoogh.

Följ U20 EM på Europeiska Volleybollförbundet, CEV Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2013-08-07

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer