Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Skrällvinst på SM:s öppningsdag

När Alexander Herrmann och Charlie Sundin gick in på banan i Malmö mot rutinerade Björn Berg och Björn Huitfeldt hade de inga förväntningar, mer än att spela riktigt bra. När Charlie slog in matchbollen i tredje set vid ställningen 15-13 visste glädjen inga gränser för göteborgskillarna.

- Det här är riktigt roligt, framförallt har vi spelat riktigt bra. Faktum är att jag aldrig var nervös, förutom till matchbollen, det var därför vi blev så där riktigt glada när vi vann, säger Charlie Sundin.

Bra samarbete nyckeln

Han och Alexander Herrmann har bara tränat tillsammans i ett år i Göteborgs BC:s elitgrupp. De har aldrig spelat på Swedish Beach Tour tidigare, men tog sig vidare från SM etapp 1 i Falkenberg förra helgen. Som 20:e seedade par i Falkenberg blev de grupptvåa, och tog sig vidare genom att få till sitt samspel i åttondelsfinalen som de vann. Därmed var de kvalificerade till etapp 2, som avgörs under den här helgen på Ribersborg i Malmö.

- Vi har hittat ett fantastiskt bra samarbete. Vi var ganska respektlösa och kände ingen press på oss. Björn och Björn har ju kommit överst på prispallen på Swedish Beach Tour i år, men vi har aldrig varit med, avslutar Alexander Herrman.

Berg/Huitfeldt – Herrmann/Sundin 1-2 (23-25, 21-15, 13-15)

SM fortsätter på Ribersborg hela helgen.

Spelschema och resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bilder från SM i Malmö finns på Swedish Beach Tours facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2013-08-09

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer