Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Landslaget U19 beachvolley till Norge

Island, England och Norge står för motståndet när de fyra uttagna beachvolleyspelarna beger sig till Drammen för att representera Sverige i Nevza Championship U19.

De två svenska lagen:

Frida Kindbom, Vallentuna VBK /  Emelie Hedenberg, Hylte/Halmstad

Fredrik Holgersson Svedala VBK /  Linus Ekstrand Falköpings VK

Tillsammans med coach Göran Persson från Riksträningscentrum åker de idag, tisdag, till Drammen för att mäta sig mot internationellt motstånd. Tjejerna spelar mot lag från Norge och England i gruppen, medan killarnas gruppmotståndare kommer från Norge och Island. Gruppspelet inleds onsdag.

”Det är en kick”

- Det är jätteviktigt att få den internationella erfarenheten. Det är en kick att spela mot andra länder. Givetvis jagar vi medaljer också, men det är mycket svårt att veta hur bra de andra lagen är på förhand, säger Göran.

Emelie, Fredrik och Linus går på Riksidrottsgymnasiet i Falköping, och har under våren haft möjlighet att träna i den nya beachvolleyhallen där. Tjejerna var med på U19 SM i Falkenberg, där de kom på silverplats efter att ha förlorat en mycket jämn final med endast två poäng i skiljeset.

Scouting på plats i Norge

Killarna har varit med på andra tävlingar i sommar och även tränat ihop.

Det är första gången som Göran Persson är med på en internationell beachvolleyturnering som coach. Han plockar med sin gedigna erfarenhet från att coacha inomhus och kommer att bl.a. scouta lagen på plats med Datavolley.

- Det är nödvändigt att köra scouting för att få reda på vad vi ska förbättra. Det ska bli riktigt roligt och framförallt är det spännande för lagen att mäta sig mot de andra länderna, avslutar Göran Persson.

Följ resultatet här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ytterligare information finns på Norges Volleybollförbund Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2013-08-13

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer