Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Svenskt silver i Drammen

Det blev en andra plats för Fredrik Holgersson och Linus Ekstrand i NEVZA U19 Beach Championship i norska Drammen. I semin spelade de väldigt bra och vann en jämn tresetare. I finalen kom de dock inte upp på sin högsta nivå, vilket hade krävts för att besegra norrmännen Lauten/Lindstøl, som tog hem guldet.

På förmiddagen var det dags för semifinal för Fredrik Holgersson och Linus Ekstrand och norska Mol/Olimstad stod för motståndet. Det blev en riktig rysare där lagen följdes åt genom hela det första setet. Det var millimetersmå marginaler som skiljde lagen åt. Båda lagen hade setbollar med goda chanser att avgöra, men ett antal svenska misstag i slutbollarna gjorde att det blev norsk setvinst med 23-25.

Andra set blev minst lika jämnt. Det var aldrig mer än två poängs marginal mellan lagen och slutet blev riktigt rafflande. Setboll till Sverige vändes till matchboll för Norge, men den här gången var det Linus och Fredrik som avgick med setsegern.

Norrmännen blev klart störda av den tunga setförlusten, samtidigt som de svenska spelarna givetvis blev stärkta av vinsten. Det tredje setet blev följaktligen lite mindre jämnt, och slutade vid ganska klara 15-10 till svenskarna, och därmed var finalplatsen säkrad.

I finalen väntade det norska förstalaget Henrik Lauten och Carl Christian Lindstøl. Första set börjades bäst av Sverige, men norrmännen tog över kommandot. Det svenska spelet såg inte lika stabilt ut som i semifinalen och man hade inte lika bra effektivitet i sina servemottagningsanfall. Därför kunde Lauten/Lindstøl dra ifrån i slutet och vann setet med 21-16.

I andra set såg det bra ut till en början, men från 7-6 till Sverige var det Norge som var vassare. I slutet rann bollarna iväg lite för kvickt och 21-15 till norrmännen var odiskutabla siffror. Den norska publiken fick hylla värdiga mästare i Henrik Lauten och Carl Christian Lindstøl. Fredrik och Linus har också gjort en riktigt bra turnering och ska vara klart nöjda med sitt spel och sina silvermedaljer.

För Emelie Hedenberg och Frida Kindbom gällde det match om femteplatsen. Där fick man möta Thelle/Fossdal från Norge, som man besegrade i gårdagens gruppspel. Inledningen av den här matchen såg dock helt annorlunda ut. Norskorna spelade klart bättre än under onsdagen och Emelie och Frida fick inte alls till det, därav enkel setseger till Norge.

I andra set såg det betydligt bättre ut sett med blågula ögon. Hela 21-10 tog team Kindbom/Hedenberg hem setet med efter i stort sett klockrent spel.

Tyvärr blev starten på det tredje setet inte alls bra, och stressade av detta kunde tjejerna inte ta hem setet. Tråkig avslutning för tjejerna, som igår var så när att gå direkt till semifinal genom att ta hem gruppsegern.

Resultat Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2013-08-15

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer