Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Sol och stämning under årets tour

Sommaren sjunger på sista versen, och årets Swedish Beach Tour är definitivt över efter tourfinalen i Halmstad den gångna helgen. Vi kan blicka tillbaka på en solfylld sommar med många spännande matcher, sponsoraktiviteter, härlig publik och funktionärer som sett till att arrangemangen fungerat.

- Vi har haft ett fantastiskt väder med knappt några regniga dagar. Överlag har hela touren gått över förväntan i år. En extra krydda är att vi via våra föreningar får möjlighet att jobba med så många duktiga funktionärer som ställt upp och gjort ett kanonbra jobb. Dessutom har det varit riktigt roligt att uppleva spelarna och matcherna, säger projektledare Jakob Birgersson.

Start i norr avslutning i söder

De sex tourstoppen inleddes i Umeå, för att sedan åka söderut till Båstad,  Helsingborg, Falkenberg, Malmö och avsluta med tourfinal i Halmstad.

En av de jämnaste matcherna spelades i just Halmstad, i herrfinalen, då till slut Björn Berg och Björn Huitfeldt stod som segrare efter vinst mot Lawrence Montas och Johan Ström med siffrorna 24-22, 26-28, 18-16.

- Vi fick en härlig publiktillströmning och vi gynnades av att det blev strålande sol under finalpassen. Det blev en rysare till avslutning, vilket alltid är roligt för publiken, säger Leif Nilsson, ordförande i Hylte/Halmstad, som arrangerade tourfinalen.

Han vill gärna poängtera alla funktionärers fantastiska insatser i Halmstad.

- Utan dem skulle aldrig finalen bli så bra som den blev. Hässleholmstjejen som åker till Halmstad bara för att hjälpa till under tourfinalen. Hon och många andra är fantastiska. Det värmer när många spelare kommer fram sporadiskt säger att detta är ett mycket bra arrangemang.

Touren känd bland Halmstadborna

I Halmstad spelas tourfinalen på Stora torg, och när det är evenemang inne i städer hör en del av sig om att de tycker att det är ett störande inslag. Men, de allra flesta är positiva.

- Många kommer till Stora torg under lunchen för att äta och kika på matcher. Folk kommer och går och det blir en fantastisk stämning. Både unga och gamla dyker upp. Det är så det ska vara, avslutar Leif Nilsson.

Tack till alla som spelat, hjälpt till och på olika sätt bidragit till årets Swedish Beach Tour!

Resultat, bilder och nyheter från samtliga tourstopp Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2013-08-23

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer