Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Nordiska mästerskap i Oslo

För första gången arrangerar Nevza Nordiska mästerskap i beachvolley för seniorer, med möjlighet att få internationella rankingpoäng. Fem svenska lag är anmälda.

De två svenska herrlagen som idag åker till Oslo kommer från Göteborg Beachvolley Club.

- Det ska bli riktigt roligt att få möta internationella spelare. När vi fick reda på att möjligheten fanns att delta blev vi riktigt taggade, säger Alexander Herrmann.

Han spelar tillsammans med Charlie Sundin. De två tog sin kanske största seger tillsammans i somras då de vann en mycket tuff tresetare på SM i Malmö mot Björn Berg och Björn Huitfeldt. Herrmann och Sundin slutade femma på SM.

Vill förlänga säsongen

- Vi var nöjda med vår spelmässiga insats och andades ut lite efter SM. Men vi kände att vi hade mer att ge innan utomhussäsongen var slut. Därför kom den här möjligheten i Oslo riktigt bra för oss.

De har lagt om träningen inför tävlingen. Däremot har de inte kollat upp sina motståndare ingående, mer än att de känner till att flera av lagen spelat internationellt tidigare och varit med på World Tour.

- För oss är det första gången vi ställer upp internationellt, och vi känner oss riktigt motiverade att framförallt komma upp i vår höga nivå som vi vet att vi har, avslutar Alexander Herrmann.

12 damlag och 20 herrlag

Lagen som är med på Nevzatävlingen i Oslo 29-31 augusti är från Norge, Sverige, Finland och Danmark. Anmälda svenska lag:

Camilla Nilsson / Tadva Yoken, Beachhallen BVC

Karin Lundqvist / Nina Grawender, Katrieholms VK/ GBC

Kristina och Susanna Thurin, Sollentuna VK

Charlie Sundin / Alexander Herrmann, GBC

Henrik Andersson / Jonas Liberg, GBC

Tävlingsarrangör är Norges Volleybollförbund Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senaste nyhet där om alla anmälda lag Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bulletiner om tävlingen Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2013-08-28

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer