Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Efterlängtad beachvolleytävling i helgen

Både spelare och arrangör ser fram emot Nevza Sweden Beach som avgörs i Beach Center i Göteborg i helgen. För första gången anordnas en tävling i Nevzas regi, med möjlighet till internationella rankingpoäng. Många av spelarna kommer från hemmaklubben Göteborgs Beachvolley Club, men även från andra klubbar och våra grannländer.

- Det ska bli så skönt och roligt att få spela på hemmaplan, det är jag inte bortskämd med. Vänner och familj kommer att komma och titta. Jag blir peppad när jag vet att jag har publik, säger Nina Grawender, Göteborgs Beachvolley Club och tillika landslagsspelare.

”Bästa hallen i Göteborg”

Hon tränar och tävlar tillsammans med Karin Lundqvist, Katrineholms VK. Tillsammans utgör de det svenska damlandslaget i beachvolley och kammade hem segern på Nevzatävlingen som avgjordes i Oslo för en dryg månad sedan. Paret kom nia på EM i somras, men har bara tränat tillsammans sedan februari i år.

- Beach Center är den bästa hall som jag någonsin varit i. Den är riktigt härlig att spela i, säger Grawender.

Webbsändningar i helgen

Totalt är det 42 anmälda lag från Finland, Danmark, Norge och Sverige som gör upp i Nordeuropeiska Mästerskapen. Matcherna kommer att webbsändas via volleykanalen.se Det blir en pay per view-lösning för 49 kronor per dag.

Arrangör av tävlingen är Göteborgs Beachvolley Club, där Gustav Svensson jobbar.

- Att hålla en internationell tävling har länge varit en uttalad ambition för GBC. Det känns fantastiskt kul att ta första steget med den här tävlingen i helgen!

Vad hoppas du att publiken får för upplevelse på plats?

- Vi hoppas naturligtvis att spelarna ska inspirera våra besökare med riktigt bra beachvolley! Vi kommer att bygga upp en centercourt för våra besökare inringad av solstolar och musik för att skapa en skön och avslappnad stämning.

Vad är den största utmaningen för er som arrangör?

- Den största utmaningen är helt klart att få till turneringen på bästa sätt med den korta tid som vi haft sedan turneringen bokades in. Jag hoppas att publiken hittar hit trots detta och att det blir en riktigt grym helg.

Startfält Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2013-10-03

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer