Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Uppskattad turnering i Göteborg

Nevza Sweden Beach som under helgen spelas i Beach Center i Göteborg bjöd under lördagen på en härlig stämning. På damsidan är tre svenska lag kvar och spelar semifinal i morgon. På herrsidan blev Alexander Herrmann/Josef Pernholm från hemmaklubben GBC bästa svenska lag med en 7:e plats.

Fler bilder från turneringen på Svensk volleybolls facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

- Det är jättekul att vi har en sådan här tävling i Sverige, och det är otroligt bra att få möjlighet att tävla om de internationella rankingpoängen. Det känns både bra och viktigt för beachvolleyn, säger Tadva Yoken.

Hon och Camilla Nilsson tog en andraplats på Nevzatävlingen i Oslo i slutet av augusti, och gjorde under eftermiddagen en mycket bra insats mot förstaseedade Nina Grawender och Karin Lundqvist, som vann med 2-0 (21-16, 24-22). Båda dessa svenska lag är kvar och spelar semifinaler i morgon förmiddag. Dessutom är Jenny Persson/Sigrid Simonsson från IKSU kvar i turneringen och möter Lundqvist/Grawender i semifinalen.

”Inspirerande att få det tuffa motståndet”

Lag från Danmark, Finland, Norge och Sverige är med i dessa Nordeuropeiska mästerskap. Tävlingen har lockat många hemmaspelare från Göteborg, bl.a. Josef Pernholm.

- Det här är fantastiskt inspirerande, jag blir peppad av att få spela mot så tufft motstånd och vara med internationellt. De norska spelarna som är här är riktigt duktiga. Vi behöver utbyten som det här med andra länder som ett komplement till Swedish Beach Tour. Dessutom är det ju riktigt kul att ha hemmaplan, det är man inte van vid, säger Pernholm.

Vid sidan av en av banorna står Petter Jonsson, från KFUM Karlskrona. Han har visserligen åkt ut efter en vinst och två förluster, men han gillar tanken på att förlänga säsongen och ha mer att spela för även under hösten.

- Ju fler sådana här tävlingar desto bättre. Kul att få hit norrmännen som står för en hög kvalitet. Om det blir fler turneringar i det här konceptet känner jag mig peppad att vara med, säger Petter Jonsson.

Tävlingen ger höga rankingpoäng

Internationella poäng, samt svenska poäng inom parentes för Nevza Sweden Beach.

1:a 140 p (210)

2:a 126 p (189)

3:a 112 p (168)

4:a 98 p (147)

5:a 84 p (126)

7:a 77 p (116)

9:a 70 p (105)

13:e 63 P (95)

17:e 56 p (84)

25:e 42 p (63) 

I morgon, söndag, fortsätter tävlingen i Beach Center, med semifinaler och finaler.

Spelschema och resultat herrar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Spelschema och resultat damer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2013-10-05

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer