Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Vinnare i Nevza Sweden Beach

I Beach Center i Göteborg har Nevza Sweden Beach under helgen avgjorts, en tävling för de nordiska länderna samt England. Första deltävlingen hölls i Oslo i augusti, och nu den andra i Göteborg. På damsidan blev det de två förstaseedade lagen som möttes i final; Grawender-Lundqvist mot norskorna Treland-Pedersen. På tredje plats kom svenska laget Tadva Yoken och Camilla Nilsson, som vann över svenskorna Jenny Persson och Sigfrid Simonsson i match om tredje pris.

- Det här känns riktigt roligt, vår satsning med stora mängder träning ger verkligen resultat. Vi har kommit bra mycket längre i vårt samspel nu än tidigare under säsongen, och det känns väldigt bra, säger landslagsspelaren Karin Lundqvist, som tog hem segern tillsammans med Nina Grawender.

- Norskorna spelade bra försvar, men vi höll vår side-out och satte många block. Vi höjde oss till finalen och fick till vårt eget spel. Det är då vi trivs som bäst och gör bäst ifrån oss, säger Karin Lundqvist.

Segern innebär värdefulla internationella rankingpoäng i satsningen.

- Det här är ännu ett steg framåt för oss, och värdefullt för hela beachvolleybollsverige att den här typen av tävlingar finns med bra internationellt motstånd. Vi är riktigt glada över att Göteborg Beachvolleyboll Club och Svenska Volleybollförbundet har sett till att den här tävlingen kommit till stånd, avslutar Lundqvist.

Dansk seger på  herrsidan trots norsk dominans

På herrsidan hade vi Danmark mot Norge i final. Turneringen har dominerats av Norska herrlag men i finalen föll det norska laget Kvamsdal/Hordvik mot danska laget Olesen/Kildegaard. En rafflande tre setare med flera bra bolldueller.

Vi vill även tacka den lokala arrangören Göteborg BC och Beach Center för ett väl genomfört arrangemang. Även alla funktionärer och domare Frank Davisson som gjort en väl utfört uppdrag under dessa dagar. Men sist men inte minst vill vi tacka alla spelare för deras insatser under helgen och alla spännande matcher vi fått sett.

Komplett spelschema med resultat

För damer hittar du här Öppnas i nytt fönster.

För herrar hittar du här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2013-10-06

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer