Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Beachvolleylandslaget i Kina

Karin Lundqvist och Nina Grawender är på plats i Xiamen i sydöstra Kina, där årets sista Grand Slam äger rum. Onsdag natt kl 02.50 svensk tid går damlaget in i turneringen, och möter då ett ryskt lag. Vinner de den matchen är de inne i huvudturneringen.

- Vi kommer att ha som mål att spela med glädje, ignorera poängen samt vilka som är på andra sidan och ta vara på möjligheterna, säger Karin Lundqvist.

De senaste veckorna har laget ägnat sig åt massor av träning här hemma i Sverige. På Bellevuestadion i Malmö har de fått mycket bra sparring av tyskor, norskor samt av Åsa Ericsson. Tränare Wesley Pinheiro med hjälp av Vanderson har lagt upp det intensiva träningsprogrammet.

Landslagsträning varvat med medlemsträning

- Jag skulle vilja ge en eloge till Wesley som förutom vår träning har tränat medlemmarna i Malmö Beachvolley Club på kvällarna. Att coacha i över 10 timmar per dag är helt klart ingen lätt uppgift, men han har gjort sitt bästa och skött sig galant.

I Malmö har det varit träning både i gymmet och på beachen.

- Det ger oss styrka att väl på plats veta att vi har gett allt för att vara så bra förberedda som möjligt för att slåss om varje poäng, säger Karin Lundqvist.

Lottningen kommer under kvällen och i morgon bitti startar damtävling. Xiamen i Kina ligger sex timmar före Sverige.

Information om tävlingen på Internationella Volleybollförbundets hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2013-10-22

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer