Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Första Grand Slam är över

Det blev en 17:e plats till slut för det svenska damlandslaget Nina Grawender och Karin Lundqvist på Grand Slam i Xiamen, Kina. Den första Grand Slam är därmed avslutad för svensk del, men redan i nästa vecka står en ny internationell topptävling på schemat.

Redan i kvalificeringsmatchen blev det tufft för svenskorna, när de mötte Ryssland. En tuff tresetare, där ryskorna vann med fyra poäng i skiljeset. Men, trots förlusten kom Grawender/Lundqvist in i huvudturneringen som ”lucky loser”, där de fick tufft motstånd direkt i form av högre rankade lag. I sista gruppspelsmatchen blev det vinst i en tresetare mot Schweiz, och därmed var de vidare till slutspelet.

Väl där stod det sjunderankade brasilianska paret Agatha-Antonelli för motståndet, och det blev en klar seger till Brasilien, som därmed slog ut Sverige.

Mot Thailand

Nu kommer damerna att resa till Thailand och Karon Beach, Phuket, där en ny World Tourtävling står på programmet. Turneringen startar på tisdag den 29 oktober, förhoppningsvis med semestrande svenskar på läktarna.

Bilder och resultat från Grand Slam i Xiamen, Kina Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2013-10-25

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer