Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Svenskor vidare till slutspel

Svenska landslaget Karin Lundqvist och Nina Grawender mötte norskorna Cindy Treland och Janne Pedersen i sin sista gruppspelsmatch i Phuket Open. Tidigare under morgonen förlorade Lundqvist/Grawender en jämn match mot brasilanskorna Agatha-Antonelli, som är rankade femma i turneringen.

Trots hällregn på stranden i Karon Beach, Phuket, och förlust i första set lyckades Karin och Nina vinna det andra setet och kunde sedan relativt enkelt spela hem tredje och avgörande set till vinst med 2-1 (19-21, 21-18, 15-7).

- Tresetare är alltid tuffa och det var ett styrkebesked att vi lyckades vända och vinna idag. Vi har en riktigt bra känsla i spelet och med stöd av höstlovsfirande svenskar på läktarna imorgon så har vi alla möjligheter att gå vidare i turneringen, säger Karin Lundqvist.

- Vi har spelat mot Cindy Treland och Janne Pedersen förut, senast slog vi dem i Nevza-finalen i Göteborg för en dryg månad sedan, så vi känner varann väl. Idag lyckades vi utnyttja vårt längdövertag vid nät, det är verkligen en framgångsfaktor i vårt spel, fortsätter Nina Grawender.

Vilket lag Karin och Nina möter i slutspelet lottas senare under dagen när alla gruppspelsmatcher är klara.  Slutspelet inleds fredag.

Följ tävlingen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2013-10-31

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer