Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Nytt format på Swedish Beach Tour Umeå

För 14:e året spelas en deltävling av Swedish Beach Tour på Rådhustorget i Umeå och för andra gången inleder Umeå touren när den nu har premiär 26-28 juni. Även i år står IKSU som lokal arrangör. Nytt för i år är att antalet lag dubbleras i både dam- och herrklassen, vilket betyder att 16 lag i vardera klassen får chansen att spela.

- Det är en spännande utmaning och en utveckling vi tror på, fler deltagande lag tror vi kommer höja stämningen och det känns kul att nya motiverade spelare får möjlighet att kliva fram. Responsen från spelare och medlemmar i sektionen IKSU beachvolley är positiv, det finns ett fantastiskt driv och ett stort intresse för tävlingen säger Caroline Eklund, projektledare från IKSU.

- Vi är stolta över att återigen inleda Swedish Beach Tour på Rådhustorget i Umeå, som brukar ha fullsatta läktare och mycket aktiviteter på eventområdet. Den härliga beachvolleykulturen i Umeå bidrar till den gemytliga stämningen som också peppar spelarna, säger projektledare för Swedish Beach Tour Jakob Birgersson.

Istället för 8 lag per kön blir det nu 16 lag, vilket har efterfrågats av många spelare:

-Det är rätt utveckling och betyder mycket för yngre och lite lägre rankade spelare som nu får chansen att spela touren, säger fyrfaldige vinnaren och titelförsvararen av Umeåtävlingen Björn Berg. Svensk beachvolley går mot en spännande framtid med många nya duktiga ambitiösa spelare som nu har chans att slå igenom menar Berg.

-Det känns roligt att IKSU och Umeå är med och utvecklar tävlingskonceptet med fler lag på Swedish Beach Tour. Jag ser fram emot en folkfest på Rådhustorget i sommar, säger Simon Dahl, evenemangsansvarig på Visit Umeå.

 

Fler nyheter

Publicerad: 2014-05-06

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer