Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Uttagningsläger beachvolley i Falköping

Under den gångna helgen samlades 45 ungdomar från 19 olika klubbar för ett första uttagningsläger i beachvolley. Lägret innefattade fem träningspass i sanden samt utvalda fystester och hölls fredag till söndag i beachvolleyhallen på Riksträningscentrum i Falköping.

Träningarna skedde under översyn av landslagschef Hannes Brinkborg och tränarna från Riksidrottsgymnasiet Aldis Jaundzeikars, Adrienne Marie och Robert Söderberg.

- Oerhört roligt att se så många ungdomar slita hårt och visa glädje och vilja att satsa på beachvolley, kommenterar Hannes. Vi försöker skapa oss en bild av spelarurvalet, hitta potential och samtidigt få till bra träning och utveckla spelarna.

Ungdomsprogrammet fortsätter närmast med läger 23-25 maj i Falköping där deltagarna fortsätter träna och kämpa om platser till landslandslagsträningstruppen. Eftersom det ännu är tidigt på beachsäsongen kommer truppen inte att fixeras helt ens efter nästa läger utan spelare ska ha chansen att utvecklas under sommaren och spela sig in i truppen inför det tredje och mer omfattande träningslägret. Lagen som kommer representera Sverige i U-EM och NEVZA Mästerskapen i slutet av sommaren tas ut först i augusti.


Fler nyheter

Publicerad: 2014-05-06

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer