Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Ungdomslandslagsläger i beachvolley

För ett par helger sedan samlades landets talangfulla beachvolleyungdomar för en andra gång på Riksträningscentrum i Falköping. 30 ungdomar deltog i de 5 träningarna som bedrevs från fredag till söndag. Merparten av deltagarna var närvarande även vid det första lägret medan det för några var det första tillfället då de var iväg på beachvolleyträningsläger utomlands under det första lägret.

- Det är verkligen roligt att se så många visa en entusiastisk inställning till träning och förbättring. Det har varit två väldigt intensiva läger med mycket teknisk information att bearbeta för deltagarna. Kommenterar Hannes Brinkborg.

Nästa läger i samband med Beachvolley-SM

Ett mindre antal av deltagarna kommer på förhand att kallas till nästkommande läger, som ligger i anslutning till SM-veckan i början av augusti. Övriga spelare har chansen att visa prov på utveckling och spela sin väg in till nästa läger och till de internationella mästerskapen i slutet av sommaren.

- Det är oerhört viktigt att möjligheten att visa prov på utveckling och därmed komma med i ett senare skede finns eftersom det är så tidigt på säsongen ännu. Dessutom vill vi se prov på motivation och egna initiativ eftersom det är egenskaper vi uppfattar behövs för att lyckas i beachvolley. Det finns helt enkelt inga färdiga lösningar och vi uppmanar ungdomarna att träna och spela så mycket de kan på egen hand under sommaren. Vi kommer följa deras insatser och se till att vara på plats under SM för att se hur de har utvecklats från nu tills dess.

De 30 deltagande ungdomarna leddes av Hannes Brinkborg - Landslagschef, Adrienne Marie, Aldis Jaundzeikars och Robert Söderberg – RIG instruktörer samt Rasmus Jonsson – Beach Travels på plats.

Fler bilder från lägret på Svensk volleybolls facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Fler nyheter

Publicerad: 2014-05-29

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer