Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Seger i måstematchen – EM-äventyret fortsätter

Boom! Rininsland/Lundqvist är klara för slutspelets Round 1 vid Beachvolley-EM i Biel, Schweiz. Duon vände och vann måstematchen mot Kjølberg/Lunde och tar sig därmed vidare som grupptrea.

Segersiffrorna skrevs till 2-1 (14-21, 21-16, 15-9).

Annars var det norskorna som började bäst. Laget gick ifrån till en tidig 6-1-ledning - ett försprång de höll hela vägen fram till setseger. Anne-Lie Rininsland och Karin Lundqvist skulle dock komma igen - med besked. Andra akten slutade med klar seger 21-16, varför matchen plötsligt var framme vid ett tredje, avgörande set. Väl där tog de blågula kämparna vara på sitt momentum och säkrade slutspelsavancemang via 15-9.

Uppladdningen inför matchen kunde dock varit betydligt bättre. Till saken hör nämligen att Rininsland oturligt nog fick en boll i huvudet under uppvärmningen, varför hon tvingades uppsöka vård.
– Inte ofta man måste hämta sjukgymnast innan matchen startar på grund av att man fått en boll i huvudet. Vi vänder ändå efter en snurrig start på matchen och vinner i tredje set. Hur skönt som helst!, skriver duon via sin officiella Facebook.

Chansningen gick hem

Det var under tisdagen som EM-äventyret tog en märklig vändning. Efter att ett rysk lag glömt infinna sig vid den obligatoriska inskrivningen halkade Rininsland/Lundqvist mer eller mindre in i mästerskapet på ett bananskal. Svenskorna var nämligen reserver, men valde ändå att chansa och begav sig till Biel på vinst och förlust. En chansning som onekligen gick hem.

Någon vidare uppladdning var det dock inte tal om. 08.00 under onsdagsmorgonen – knappt ett halvt dygn efter att de blev EM-klara – blåste den första matchen igång. Duon hade då äran att öppna hela mästerskapet med match mot Slovakiens Dubovcova/Nestarcova (15).

Svenskorna kom ut taggade till tusen och spelade inspirerat. Att den jämna och svängiga förstaakten slutade med setseger 22-20 kändes därför både logiskt och rättvist. Slovakiskorna skulle dock både vakna, vända och vinna innan matcher var över. Siffrorna skrevs till 15-9 i tredje, avgörande set.

Under onsdagskvällen var det dags för ännu en batalj. Till svenskornas stora besvikelse slutade det med ny förlust. Toppseedade holländskorna Meppelink/Van Iersel (2) spelade ut sitt fulla register och kunde avgå med segern i två raka set (21-12, 21-14).

Förlusterna till trots levde hoppet om avancemang. Seger i den sista gruppspelsmatchen mot norskorna Kjølberg/Lunde (18) skulle nämligen innebära att Sverige kunde placera sig som grupptrea. Och seger blev det bevisligen.

Nu väntar alltså slutspelets Round 1. Motståndet avgörs via lottning. Håll utkik på volleyboll.se för mer info.

Här finns mer info om mästerskapet! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. 

Fakta om Beachvolley-EM (dam)
Var? Biel, Schweiz
När? 1-5 juni
Antal lag: 32
Svenska deltagare: Anne-Lie Rininsland / Karin Lundqvist (Pool B. seedade som 18:e lag)

Match för match
2016-06-01


08.00 - Sverige 1-2 Slovakien
18.00 - Sverige 0-2 Holland

2016-06-02


17.00 - Sverige 2-1 Norge

2016-06-03


Round 1
Round 2

2016-06-04


Round 3
Semifinaler

2016-06-05


Bronsmatch
Final

Fler nyheter

Publicerad: 2016-06-02

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer