Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Appelgren/Bohman Grand Slam-kvalar i Polen

Med segern i SBT-premiären i färskt minne reser Appelgren/Bohman till Polen för att försvara de svenska färgerna när årets tredje Grand Slam ska avgöras. Volleyboll.se tog sig ett snack med duon inför vad som komma skall.

Team Appelgren/Bohman är inne i en intensiv period. Förra veckan betade Sveriges topprankade herrpar av sammanlagt fyra tävlingar runt om i Europa och Sverige. Det hela avslutades på bästa möjliga sätt, med seger i SBT-premiären på Vaksala Torg i Uppsala.

Den som tror att grabbarna nu belönar sig själva med lite ledighet får dock tänka om. I skrivande stund är de återigen på resande fot, där här gången mot Grans Slam-tävlingen i polska Olsztyn.
- Vi kommer dit med en go' känsla i kroppen efter en gedigen tävlingsvecka. Självförtroendet är på topp, konstaterar Martin Appelgren.

Duon spelade alltså hem SBT Uppsala den gångna helgen. Och det skedde på ett minst sagt imponerande sätt.
- Vi tappade inte ett enda set, så det var definitivt ett styrkebesked. Förhoppningsvis kan vi ta med oss vårt sideout-spel, som fungerade väldigt bra under helgen. Däremot får vi inte komma in i så djupa dippar som vi gjorde vid ett par tillfällen. Det har man inte råd med på den här nivån, fortsätter Simon Bohman.

Vad är målet?
- Vi går alltid in med målet att kvala in till main draw. Allt därutöver är en bonus. Vi har nivån i oss, men då gäller det också att vi håller den två matcher i följd. Kvalturneringarna kan dessutom vara väldigt luriga i seedningen. Men vi går in för att vinna så mycket som möjligt!

Livescore och mer info om tävlingen finns här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2016-06-14

Senast uppdaterad: 2016-06-14

Visa fler nyheter

Sponsorer