Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

U20-EM: Link/Molin siktar högt

I dag dundrar U20-EM i beachvolley igång på Antalyas vidsträckta stränder. På plats finns Jacob Link och Jakob Molin för att försvara den svenska färgerna. Volleyboll.se tog sig ett snack med ungtupparna inför vad som komma skall.

"Team Jackob" har en häftig vecka bakom sig, med träningsläger och SBT-debut i Uppsala. Och häftigare ska det bli. I dag, torsdag, kliver duon in i U20-EM i Antalya, Turkiet.

10.30 svensk tid dundrar första matchen igång när grekerna Chatzinikolaou/Kostoglou radar upp på andra sidan nätet.
- Vi har en bra känsla i laget och är enormt taggade inför uppgiften. Vi känner oss ordentligt förberedda, säger Jacob Link.

Med på resan finns också Aldis Jaundzeikars, som kört hårdträning med grabbarna sedan de anlände till Turkiet i söndags.
- Vi har hängt både i gymmet och på stranden och spelat mot ordentligt motstånd. Vi börjar acklimatisera oss och det känns riktigt bra inför turneringen. Vi har kört två pass per dag, varierat gym och boll, och matchformen börjar sitta där den ska, konstaterar Jakob Molin.

"Står oss bra"

Duon kommer till EM med bra matchträning i kroppen. Den gångna helgen fick de som sagt tillfälle att mäta krafterna med stora delar av sverigeeliten när 2016 års upplaga av Swedish Beach Tour drog igång. I veckan har de dessutom fått tillfälle att träningsspela mot flera potentiella EM-motståndare.
– Det har varit väldigt viktigt, vi är inte vana vid motståndet som bjuds här. Vi känner att vi står oss bra och har spelat jämnt med samtliga länder vi mött hittills, säger Link.

Ni presterade bra i SBT-debuten - vad tar ni med er därifrån?
– Vi tar med oss erfarenheten av att spela mot tuffare motstånd, vilket vi verkligen kommer stöta på här i Antalya. Vad gäller spelet så var sideouten en ljusglimt i vårt spel under touren. Det vill vi verkligen ta med oss in i turneringen. Vi tycker även att vi lyckades hålla i spelet relativt stabilt vilket kommer vara ett måste här, säger Molin.

I en tidigare intervju konstaterade duon att de siktar på att slå noteringen från förra årets EM-äventyr, där det slutade med en niondeplats. I den bästa av världar skulle de nå en topp sex-placering, vilket skulle generera avancemang till U20-VM. Link/Molin har klart för sig hur de ska nå målet:
- Vi måste spela respektlöst och vara stabila i sideouten. Samtidigt går det inte att sticka under stolen att lottningen kan vara en stor bidragande faktor till en bra placering. Vi kommer ge järnet och siktar högt!

Aldis Jaundzeikars inför premiären:
– Hittills har det sett bra ut på träningarna och matcherna och jag hoppas att det fortsätter så ända fram till söndag.

Vad vill du se av killarna under mästerskapet?
– Jag vill se att killarna kan hålla en jämn nivå och utveckla sitt spel ju längre turneringen går. Jag vill också se att killarna anpassar sitt spel efter motstånd. Om "Jackobarna" kan minimera sina misstag kan de utmana de bästa länderna i den här turneringen, säger Aldis.

Matcherna livessänds via laola1.tv! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fakta om U20-EM

Datum: 16-19 juni
Spelplats: Antalya, Turkiet
Svenska deltagare: Jacob Link / Jakob Molin

Match för match

Poolspel:
2016-06-16, 10.30 - Link/Molin SWE (13) vs Chatzinikolaou/Kostoglou GRE (20)
2016-06-16, 18:00 - Link/Molin (13) SWE vs Lewicki/Krzyzanowski POL (29)
2016-06-17, ej tidsbestämt: Link/Molin (13) SWE vs Ivanov/Kramarenko RUS (4)

För mer info, klicka in på CEV:s officiella hemsida! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Psst. Ni har väl inte missat att Link/Molin tagit över Svensk Volleybolls Instagram? Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2016-06-16

Senast uppdaterad: 2016-06-16

Visa fler nyheter

Sponsorer