Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Anrika Back to the Beach lever vidare

Anrika Back to the Beach är tillbaka i ny regi. I helgen är det dags för tredje stoppet när beachvolleyfesten besöker Skanör. Volleyboll.se tog sig ett snack med Karin Lundqvist om den kommande tävlingen, visionen och arvet efter ”Stiffe" Bernholm.

Sedan början av juni är den anrika touren Back to the Beach tillbaka. Nu i regi av beachvolleystjärnan Karin Lundqvist och partnern Wesley Pinheiro, som tagit över varumärket och namnet av Svenska Volleyevent.

Och comebacken har varit en succé. Såväl erfarna som nya beachvolleyfantaster har flockats till tävlingarna.
– Mycket folk, fint väder och bra beachvolley. Det har varit underbart! Vi har fått mycket positiva reaktioner från deltagarna, konstaterar Karin Lundqvist och fortsätter:
– Att samlas på det här sättet, tack vare kärleken till beachvolley, är underbart. Det blir en speciell gemenskap. En härlig känsla.

"Lika viktigt som världstouren"

Två av sex tourstopp har redan hunnit avverkas, och nu till helgen är det dags för ett tredje när BttB besöker Skanör.
– Riktigt kul! Det har varit härlig glöd bland deltagarna hittills, och det här stoppet lär inte bli annorlunda. Även om det inte är varken Världstouren, Europatouren eller Swedish Beach Tour är det här precis lika viktigt för dem som EM och OS-kvalet är för mig.

Back to the Beach drevs tidigare av bland andra Stefan ”Stiffe” Bernholm, som 2010 sålde varumärket vidare till Svenska Volleyevent. Under 2015 genomfördes inga tävlingar inom ramen för konceptet, varför bolaget bestämde sig för att sälja varumärket till Karin och Wesley kring årsskiftet.

Bygger vidare på Stiffes idéer

När det stod klart att duon skulle ta över den anrika touren konstaterade de båda att de ville sätta sin egen prägel på den. Ett knappt halvår senare är processen i full gång.
– Vårt mål är att det ska vara mer än en tävling. Det ska vara ett event, en upplevelse. Vi lever för att skapa minnen, och det är precis vad vi vill göra med BttB, säger Karin och fortsätter:
– Tanken är att konceptet ska utvecklas utifrån det Stiffe byggde upp. Upplevelsen ska vara det centrala, och målet är att locka fler att utöva idrotten. ”Wow, vilket härlig helg - vilken häftig sport”, det är den känslan vi vill skapa. Det här är en resa både för BttB och oss personligen.

Några höjdpunkter du ser extra mycket fram emot?
– Tourstoppet på Mellbystrand i Laholm kommer bli fantastiskt. Kommunen har varit otroligt stöttande och tillmötesgående på alla sätt och vis. Vi kommer ha läktare på plats och stranden är så pass stor att om vi får in ”för många” anmälningar kan vi snabbt sätta upp fler nät. Åhus blir också härligt. De kör musikfestival på stranden samtidigt som vi tävlar, så det bli en skön blandning och mycket folk i rörelse, säger Karin och fortsätter:
- Men det bästa blir ändå Åsa strandbad. Vi vet att det var en av Stiffes favoritstränder, den ligger i närheten av där han växte upp. Det kommer vara ett par speciella dagar där. Gemenskapen fortsätter, passionen växer och konceptet lever vidare.

Alla tourstopp
Umeå, 4-5 juni ✓


Farstanäs, 11-12 juni ✓
Skanör, 18-19 juni
Mellbystrand, 16-19 juni
Åhus, 13-14 augusti
Åsa strandbad, 20-21 augusti

Tävlingsklasser:
U-19
U-21
Open
Challenger
Veteran +40 
Veteran +45
Mixed

Håll dig uppdaterad om touren via BttB:s officiella Facebook-sida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.!

Fler nyheter

Publicerad: 2016-06-17

Senast uppdaterad: 2016-06-17

Visa fler nyheter

Sponsorer