Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Lilla Bragdguldet till Åhman/Hellvig

Svenska Dagbladet tilldelar IKSU:s David Åhman, 16, och Lidingö SK:s Jonatan Hellvig, 17, Lilla Bragdguldet.

- Helt otroligt! Vi trodde inte att det var sant när vi fick höra det. Efter att ha läst vilka som fått den här utmärkelsen tidigare har vi börjat förstå hur stort det är, säger duon till volleyboll.se.

Utnämningen tillkännagavs vid lunchtid, tisdag, under pompa och ståt i Epicenter i centrala Stockholm. Inför ett stort pressuppbåd, med rullande livesändningar och smattrande kameror, klev David och Jonatan upp på scenen och mottog stipendiet på 75 000 kronor.

- Fantastiskt för David och Jonatan - och en stor dag för Svensk volleyboll. Första bragdguldet för volleyboll och beachvolley och dessutom till två spelare som verkligen personifierar vad spelglädje, gemenskap och kämpaglöd inom laget betyder. Vi vet att de redan inspirerar många unga genom att visa att ingenting är omöjligt och att de vågar följa sina drömmar. Stort grattis, säger Martin Kihlström, nationell förbundschef på Svenska Volleybollförbundet.

Lilla Bragdguldet har delats ut sedan 1994. Bland tidigare vinnare finns Carolina Klüft, Christian Olsson, Sarah Sjöström och Charlotte Kalla - en exklusiv skara storheter som från och med nu, och för all tid framåt, också kommer bestå av två beachvolleyspelare. Duon utmärker sig från tidigare vinnare genom att vara det första laget att tilldelas Lilla Bragdguldet.

Motiveringen lyder:


"För guldet i Ungdoms-OS, vunnet med smittande entusiasm, taktisk kyla och teknisk briljans."


Foto: IOS/IOC

"Overkligt" år

De talangfulla tu har onekligen haft ett magiskt år. Guld i både Youth Continental Cup, U18-EM och Ungdoms-OS. SM-silver på Tylösand. Yngsta segrarna någonsin på en deltävling på Swedish Beach Tour, den svenska elittouren i beachvolley. Som om inte det vore nog kröner de alltså nu säsongen med Lilla Bragdguldet.

- När vi tänker tillbaka på allt som hänt under året känns det helt overkligt. Allt har gått så bra, bättre än vad vi hade kunnat drömma om, säger Jonatan Hellvig.

David Åhman fortsätter:
- Det har gått som på räls. Vi har bara blivit bättre och bättre längs vägen och utvecklats snabbt, mycket tack vare vår tränare Rasmus (Jonsson). Nyckeln är att vi kommer taggade till varje träning och har kul tillsammans. Sedan har vi slipat hårt på några anfallsvapen som få lag behärskar. Motståndarna har haft svårt att hantera dem, vilket gett oss ett övertag.

2019 får vi möjlighet att uppleva Åhman/Hellvig i det historiskt första internationella mästerskapet i beachvolley på svensk mark. 27-30 juni kommer nämligen U20-EM i beachvolley till Göteborg Länk till annan webbplats..


Foto: IOS/IOC

Fler nyheter

Publicerad: 2018-12-04

Senast uppdaterad: 2018-12-04

Visa fler nyheter

Sponsorer