Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

96 lag på Senior-SM - wild card till U18-segrarna

Beachvolley-SM slog många rekord i somras och nu jobbas det för fullt med att utveckla evenemanget för 2019. Senaste nytt är att seniorklassen till nästa år utökas från 32 till 48 lag per kön.

Åtta tävlingsdagar istället för sju, fler tävlingsklasser (34), Senior-SM-finaler på lördagen och parallella Open-turneringar. Nyheterna inför 2019 års upplaga av Beachvolley-SM har levererats på löpande band. Och varför sluta där?

Nu står klart att antalet lag som deltar i Senior-SM utökas till 48 lag per kön.
- Spelarnivån i svensk beachvolley har höjts rejält. Kollar man tillbaka 15 år så är lag 20-60 betydligt bättre nu. Fler spelare får bättre coachning och många fler spelare kan träna året runt i och med beachhallarna, vilket leder till snabbare utveckling. Därför anser vi att tiden är mogen för att öka antalet lag till 48, säger BeachTravels Rasmus Jonsson.

- Beachvolley-SM växer och det är vi glada för - 2018 års upplaga var verkligen en folkfest. Trycket på att få vara med var stort, så att seniorklassen utökas till 2019 är välkommet, säger Martin Kihlström, nationell förbundschef på Svenska Volleybollförbundet.

Lag rankade topp 16 står över första omgången, där lag 17 till 32 spelar mot lag 33 till 48. Att det är 48 platser skapar också utrymme för ett test där vinnarna i U18-SM tilldelas wild card till Senior-SM.

- Ungdomsbeachen har tagit stora kliv de senaste åren och sedan tidigare har finallagen i Junior-SM fått wild card. Nu har de blivit så bra så att de kvalar in på poäng och därför vill vi nu även testa ett upplägg där vi ger U18-vinnarna möjligheten att mäta krafterna mot senioreliten. På detta sätt främjar vi utvecklingen av unga spelare ännu mer, säger Paul Engström, tävlingsledare på Svenska Volleybollförbundet.

BeachTravels införde prispengar på SM förra året och det kommer bli 40 000 kr i prispengar även 2019.

Säkra ditt boende redan nu: www.summersmash.se/boende Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2018-12-07

Senast uppdaterad: 2018-12-07

Visa fler nyheter

Sponsorer