Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Susanna och Kristina ambassadörer för Framåt för fler i rörelse

Tvillingsystrarna Susanna och Kristina Thurin kliver in som ambassadörer för Svensk volleybolls och Svenska Spels kampanj Framåt för fler i rörelse.

Utgångspunkten för kampanjen är larmrapporter om inaktivitet bland både barn och vuxna. Centrum för idrottsforsknings slår bland annat fast att två av tre fyraåringar inte rör sig de 60 minuter om dagen som Världshälsoorganisationen (WHO) rekommenderar.

Avtalet mellan Svenska Volleybollförbundet och Svenska Spel slöts hösten 2017 och löper över 2020. Det innebär bland annat att Svenska Spel tillför resurser i utbyte mot att Svenska Volleybollförbundet upplåter kampanjytor under utvalda nationella evenemang, så som Grand Prix och Beachvolley-SM. Via volleyboll.se, den officiella Facebooksidan och andra kanaler hjälper Svensk volleyboll till att sprida information om riskerna med stillasittande. Dessutom har ambassadörer utsetts, vilka ska agera goda exempel som kan basunera ut budskapet.

Erik Sundberg, vänsterspiker i herrlandslaget i volleyboll, är en av dem. Nu kan vi lägga till ytterligare två på listan. Kristina och Susanna Thurin!


"Sanna" och "Tina" var en del av Framåt för fler i rörelse-projektet "Alla kan spela beachvolley" som bland annat anordnades i samband med Beachvolley-SM på Tylösand i somras. Foto: Micke Sjödin.

"Hälsa och glädje"

- Susanna och Kristina är goda föredömen både på och utanför planen. Det, tillsammans med deras skicklighet och sportsliga framgångar, gör dem till perfekta ambassadörer för Framåt för fler i rörelse. Med sin skicklighet och attityd kan de inspirera unga till att idrotta, säger Martin Kihlström, nationell förbundschef på Svenska Volleybollförbundet.

Systrarna Thurin är Sveriges högst rankade beachvolleylag på damsidan. I det snart överfulla prisskåpet trängs bland annat två SM-guld (2017 och 2018) och en tourfinaltitel (2018) från Swedish Beach Tour. 2017 slutade duon på fjärde plats på Europatourtävlingen i Siofok, Ungern - en notering de överträffade i maj 2018 när de lyckades nå en historisk tredjeplats vid världstourturneringen i Samsun, Turkiet.

- Vi tror på Framåt för fler i rörelse och dess budskap. Kampanjen kastar ljus på ett samhällsproblem och kan vara ett viktigt verktyg för att informera folk och göra dem medvetna om hur viktigt det är att röra på sig. De goda effekterna av rörelse i allmänhet och idrottande i synnerhet är så många. För oss handlar det såväl om hälsa som glädje och det sociala, säger Susanna och Kristina.

Duons första insats blir att medverka vid volleybollandslagens EM-kvalmatcher i Stockholm den 9 januari Länk till annan webbplats., där Framåt för fler i rörelse ska kampanjas.

LÄS MER
Svenska Spel om Framåt för fler i rörelse Länk till annan webbplats.


Foto: Micke Sjödin.

Fler nyheter

Publicerad: 2018-12-20

Senast uppdaterad: 2018-12-20

Visa fler nyheter

Sponsorer