Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Hemmavinster och fler ungdomsmästare på fjärde dagen av Beachvolley-SM

På mästerskapets fjärde dag fick vi ytterligare svenska mästare i beachvolley och denna gång var det U16 samt U19 som fick kliva upp på prispallen i Tylösand. Dessutom gjorde 40+ samt herrarnas 55+ intåg i årets turnering.

Svensk volleyboll och Beach Travels har tagit över Tylösand och spelar Beachvolley-SM på hela 52 banor i en veckas tid och det fortsätter produceras nya svenska mästare. Idag var det en ungdomens dag på prispallen då U16 och U19 avgjordes efter rafflande matcher runt om de 52 banorna. På centercourt fick fyra nya lag titulera sig SM-vinnare 2019 och först ut på centercourt för finalspel var pojkarnas U16 genom Johan Ottosson och Isak Joelsson mot Valentino Nordh Öhman och Sebastian Martinez Ayre. Första set vanns med 21-16 av Ottosson/Joelsson men när Nordh Öhman/Martinez Ayre följde upp med 19-21 tvingades ett tredje set fram. Det skulle bli ett jämt sådant men efter 15-13 till Ottosson/Joelsson så blev de svenska mästare 2019.

- Vi har ju spelat tillsammans i tre år så det är ganska mycket kemi och vi gör ju det här varje dag, året om typ. Spelar mycket volleyboll och beachvolley, sa Joelsson om nycklarna bakom segern.

I flickornas U16-final ställdes hemmaspelarna Sonja Grahn och Chloe Hoffman mot Milica Babalj och Ellen Junelind. Nykomponerade Grahn/Hoffman, representerades Hylte/Halmstad, vann efter två raka setvinster och setsiffrorna 21-12 och 21-11 mot Babalj/Junelind, KFUM Jönköping. Då Chloe Hoffman bor i USA till vardags och endast spenderar en månad per sommar i Sverige har den nykomponerade duon endast tränat några enstaka gånger inför veckans SM-turnering. Det hindrade inte den unga duon från att vinna SM-guld under onsdagen dock.

- Jag tror att vi pratar riktigt bra sinsemellan och vi är alltid positiva mot varandra, även om vi gör ett misstag så spelar det ingen roll och jag tror att det är vad som gör oss till ett bra lag, förklarade Hoffman.

Ifjol vann de U18-guldet och efter två raka set på centercourt på onsdagskvällen såg Filippa Brink och Isabelle Reffel till att lägga till ytterligare ett SM-guld till samlingen. De nyblivna U19-mästarna var nöjda med spelet sett till hela turneringen.

- Väldigt stabil från vår sida, vi vet hur vi spelar och har gjort det genom hela turneringen. Så vi gick in och körde vårt spel och tog en boll i taget, sammanfattade Reffel.

Guld-duon laddar nu om för Senior-SM som startar under torsdagen. På frågan vad de ska ta med sig från U19-turneringen till Senior-SM svarade en nöjd Filippa Brink;

- Att vi ska fokusera på vårt spel och inte vad de andra gör. Då kommer vi väldigt långt och det har vi märkt nu.

I kvällens sista final, bland pojkarnas U19 ställdes Markus Olsson och Alfred Mjörnheim mot Filip Bratic och Einar Andersson. Bratic/Andersson vann det första setet med 21-15 och när de följde upp med samma siffror även i det andra setet så var segern bärgad.

- Vi spelar bra hela tiden, vi håller en jämn nivå liksom. Vi har sjukt bra side out, sammanfattade Andersson när han efter segern blev intervjuad av Bratic själv på Svensk Volleyboll på Facebook Länk till annan webbplats.


Onsdagen bjöd inte på något avgörande i veteranklasserna men däremot klev 40+, både dam och herr, samt herrarnas 55+ in i turneringen för första gången. SM-medaljerna delas ut inom dessa klasser under mästerskapets fjärde dag. Torsdagen bjuder även på gruppspel inom U15 och U17 vilket bärgar för spännande spel runt om Tylösand strand. Senior-SM kliver även in i mästerskapsveckan då de inleder med gruppspel under torsdagen. Startfält och spelschema till seniorernas SM-spel hittar ni här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Ska ni spela under veckan? Missa inte att ni måste checka in era lag dagen innan tävlingsstart, vilket är en nyhet för i år, då det inte är några tekniska möten detta mästerskap. Ni hittar information om hur detta görs på länken till respektive tävlingsklass nedan.

Vill ni följa mästerskapet ytterligare? Grymma fotografen Robert Boman är på plats och förser oss med en rad grymma bilder från mästerskapsveckan så se till att följa Svensk Volleyboll på Facebook Länk till annan webbplats. samt Instagram Länk till annan webbplats. för att ta del av de senaste uppdateringarna från Tylösand, och glöm inte att tagga Robert Boman om ni vill sprida bilderna och stämningen vidare själva!

Under SM-veckan sänder även Volleykanalen flertalet matcher Länk till annan webbplats. från de 52 banorna på Tylösand Strand. Och när Senior-SM ska avgöras sänder Sportkanalen sluttampen med start av semifinalerna som inleds på lördag 09:00. Finalerna beräknas starta 13:15 och i år är det herrarna som inleder medan damerna avslutar.

Praktisk information om parkering, mat med mera hittar ni här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Minior
Miniormästerskapet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ungdom
U15-SM Länk till annan webbplats. – spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
U16-SM Länk till annan webbplats. – spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
U17-SM Länk till annan webbplats. – spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
U18-SM Länk till annan webbplats. – spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
U18-SM Mix Länk till annan webbplats. - spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
U19-SM Länk till annan webbplats. - spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Junior-SM Länk till annan webbplats. - spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Junior-SM Mix Länk till annan webbplats. - spelschema och resultatrapportering!
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senior
U23-SM Länk till annan webbplats. - spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Senior-SM Dam Länk till annan webbplats. - spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Senior-SM Herr Länk till annan webbplats. - spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Mixed SM Länk till annan webbplats. - spelschema och resultatrapportering!
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Veteran
Veteran-SM 35+ Länk till annan webbplats. - spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Veteran-SM 40+ Länk till annan webbplats. - spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Veteran-SM 45+ Länk till annan webbplats. - spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Veteran-SM 50+ Länk till annan webbplats. - spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Veteran-SM 55+ Länk till annan webbplats. - spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Veteran-SM 60+ Länk till annan webbplats. - spelschema och resultatrapportering! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Foto: Robert Boman.

Fler nyheter

Publicerad: 2019-07-31

Senast uppdaterad: 2019-07-31

Visa fler nyheter

Sponsorer