Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Nevza Beach Sweden: Svensk dominans och dubbla guld

När vi sammanfattar 2019 års upplaga av Nevza Beach Sweden, årets sista deltävling i nordeuropeiska mästerskapen, kan vi konstatera att Sverige dominerat i sanden i Beach Center, Göteborg. Fyra av totalt sex pallplatser föll i blågul ägo!

Av de totalt 14 svenska tandems som ingick i det 32 lag starka startfältet, tog sig så många som sex till söndagens rafflande finaldag, där det bjöds på semifinaldrabbningar och medaljmatcher. 

När krutröken hade lagt sig stod Nina Grawender / Sigrid Simonsson samt Martin Appelgren / Alexander Herrmann som 2019 års turneringssegrare. Utöver det fantastiska faktum att båda lagen är svenska, kan vi också konstatera att de båda representerar arrangören Göteborg Beachvolley Club!


Foto: Johanna Svensson

Som om det inte var nog med dubbla blågula guldtriumfer blev det dessutom ytterligare två svenska lag på pallen. Såväl tvillingsystrarna Susanna och Kristina Thurin som Linus Tholse och Viktor Jonsson spelade hem silvermedaljer.

Noterbart är att det också blev svenskt på fjärdeplats, både på dam- och herrsidan. Anniken Rådström och Kristin Lind var ytterst nära att knipa bronset och därmed fullborda en helsvensk prispall, men laget fick se sig besegrat efter en stentuff tresetare (9-21, 21-17, 13-15

) mot danska duon Trans/Windeleff.

Motsvarande scenario utspelade sig på herrsidan, där det svenska wildcardet bestående av Leon Vincent och Joel Hallabro sånär skrällde sig hela vägen till tredjepris. Norska Ringøen/Mol satte dock stopp för den saken och knep den sista pallplatsen på herrsidan.

Vi gratulerar de svenska lagen till framgångarna och tackar deltagande lag samt arrangerande Göteborg Beachvolley Club med funktionärer för en fantastisk helg i Göteborg!


Foto: Johanna Svensson

Prispall - dam


Grawender/Simonsson
Thurin/Thurin
Trans/Windeleff
Fullständiga resultat! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Foto: Johanna Svensson

Prispall - herr


Appelgren/Herrmann 
Tholse/Jonsson
Ringøen/Mol
Fullständiga resultat! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Svenska lag som deltog

Damlag

Linda Eriksson / Sara Malmström
Nina Grawender / Sigrid Simonsson
Isabelle Påhlsson / Victoria Sahlberg
Anniken Rådström / Kristin Lind
Isabelle Reffel / Filippa Brink
Klara Ribom / Rebecka Dahlgren
Hulda Rudberg / Ellen Lindqvist
Kristina Thurin / Susanna Thurin
Komplett startfält finns via den här länken! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Herrlag


Alexander Annerstedt / Ludvig Simonsson
Martin Appelgren / Alexander Herrmann
Simon Bohman / Jakob Molin
Martin Johansson / Linus Frantzich
Linus Tholse / Viktor Jonsson
Leon Vincent / Joel Hallabro
Komplett startfält finns via den här länken! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fakta: Nevza Beach Sweden
Datum: 1-3 november
Spelplats: Beach Center, Göteborg
Lokal arrangör: Göteborg Beachvolley Club
Antal lag: 16 dam, 16 herr
Prispengar: 1500 euro / klass
Officiellt Facebookevenemang: https://www.facebook.com/events/498085747644834/?active_tab=about Länk till annan webbplats.

Om NEVZA
NEVZA (The North European Volleyball Zonal Association) utgör samlingsorganisationen för de nordeuropeiska volleybollförbund som är anslutna till Europeiska Volleybollförbundet (CEV). Medlemmarna utgörs av nationsförbunden i Danmark, Färöarna, Finland, Grönland, Island, Norge, Sverige och England. Inom ramen för NEVZA arrangeras bland annat nordeuropeiska mästerskapen i både volleyboll och beachvolley, för både landslag och klubblag på allt ifrån ungdoms- till seniornivå.

Om GBC & Beach Center
Beach Center är världens största beachvolleyhall och ägs av Göteborg Beachvolley Club, Svensk volleybolls största medlemsförening. Här finns 16 inomhusplaner samt restaurang, strandbar och gym.


Fler nyheter

Publicerad: 2019-11-03

Senast uppdaterad: 2019-11-03

Visa fler nyheter

Sponsorer