Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Beachvolley-SM - Dag 8: Göteborgsdominans när mästerskapsveckan avrundades

2023 års upplaga av Beachvolley-SM är till ända. Mästerskapet avslutades med att tävlingsveckans yngsta deltagare briljerade på Tylösand. Dessutom delades de sista mästartitlarna ut i Mixed-SM och veteranklasserna 45+ Dam och Herr.

I den jämställda idrotten beachvolley är Mixed-SM alltid en av mästerskapsveckans stora höjdpunkter. Årets upplaga av den prestigefulla tävlingsklassen där dam- och herrspelare spelar med och mot varandra dominerades av Göteborg Beachvolley Club. Föreningens spelare lade beslag på sex av åtta medaljer och alla möjliga valörer.

Bäst av alla lyckades Victoria Sahlberg och Olle Ernevad som lirade sig genom turneringen utan att förlora ett enda set på vägen fram till guldet. I finalen besegrade de föreningskollegan Malin Bergholm och hennes vapendragare Erik Liljestrand (IKSU) med 21-13, 21-14.

Mixed-SM-prispallen i sin helhet:

Mixed-SM | Damer
1. Victoria Sahlberg / Olle Ernevad (Göteborg BC)
2. Erik Liljestrand (IK Studenterna i Umeå) / Malin Bergholm (Göteborg BC)
3. Nicole Tiourine / Erik Böckmann (Göteborg BC)
3. Anton Tegenrot (Göteborg BC) / Taylor Bruns (Göteborg Volleybollklubb)

Parallellt fick vi även se Miniormästerskapet, med SM-veckans yngsta lirare, briljera med glädje, samarbete och bolltrolleri. För det belönades samtliga spelare med medalj. Här redovisas resultaten för Miniorernas Level 4 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Level 5 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

I veteranklassen 45+ hittar vi SM-veckans sista medaljörer. Vi gratulerar dem allihop och konstaterar att följande tog plats på prispallen:

Veteran 45+ | Damer
1. Malin Axland (08 Beachvolley Club) / Kerstin Östberg (IK Studenterna i Umeå)
2. Yvonne Stenberg (Göteborg BC) / Claudia Schlegel (Föreningen Eneryda Volley)
3. Birgitta Persson / Irma Persson (Göteborg BC)
3. Carola Broddeskog / Anna Källströmer (Stöcke IF)

Veteran 45+ | Herrar
1. Klas Arnerdal / Robert Svensson (Hästhagen IF)
2. Magnus Gustafsson / Martin Jonsson (Karlskrona Volleyboll)
3. Stefan Berglund / Joakim Hansson (Göteborg BC)
3. Magnus Ekqvist / Johan Fransson (Sollentuna VK)

Då avgörs Beachvolley-SM 2024

2023 års upplaga av Beachvolley-SM är därmed över. Under de åtta dagarna på Tylösand har 35 tävlingsklasser avgjorts med rekordmånga 700 lag i spel på 30 planer.

När vi om ett solvarv återvänder till havspärlan utanför Halmstad för 2024 års upplaga av Beahvolley-SM är det som vanligt vecka 31 som gäller. Datumen 28 juli - 4 augusti är lika bra att markera i kalendern på en gång.

Glädjande kan vi också konstatera att det finns massvis av beachvolley att fortsätta njuta av under resten av sommaren. En uppsjö av Swedish Beach Tour-tävlingar på olika nivåer väntar på oss. Däribland tre stopp på den svenska elittouren, som om några veckor når sitt crescendo när tourfinalen avgörs under pompa, ståt och hård konkurrens 26-27 augusti i Kalmar.

Avslutningsvis vill vi även uppmärksamma arrangören BeachTravels och deras funktionärer, som stått för fantastiskt jobb veckan igenom. Det största tacket riktas till alla spelare - barn och ungdomar som elitspelare och veteraner - som bjudit på show under dessa åta dagar och tillsammans visat att beachvolley är en idrott för hela livet. Ni är Svensk volleyboll!

Vi ses i sanden!

LÄNKAR

Officiell tävlingssida Länk till annan webbplats.
Arrangörens tävlingssida Länk till annan webbplats.
Spelschema/resultat för varje klass Länk till annan webbplats.
Streaming på YouTube av Volleykanalen Länk till annan webbplats.

SPELDAGAR KLASS FÖR KLASS

Barn- och ungdomsklasser

Seniorklasser

Veteranklasser

Teckenförklaring
F: Flickor
P: Pojkar
Ö: Öppen (klass där flickor och pojkar kan spela med och mot varandra)
D: Damer
H: Herrar

Fler nyheter

Publicerad: 2023-08-06

Senast uppdaterad: 2023-08-06

Visa fler nyheter

Sponsorer