Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Syskonen Simonsson ser fram emot att spela på hemmaplan

På torsdag inleds världstourtävlingen i beachvolley i Göteborg, den första tävlingen av sitt slag på svensk mark! I startfältet hittar vi hela tre svenska syskonpar och vi pratade med GBC-duon, Sigrid och Ludvig Simonsson, om tävlingen på hemmaplan!

Påskhelgen 2019 blir en historisk sådan för beachvolley-Sverige, då avgörs nämligen den allra första världstourtävlingen på svensk mark. Turneringen inleds med kvalspel på torsdagen och avslutas med finaler på söndag. Innan kvalet har spelats kan vi konstatera att vi har 16 svenska spelare med i main draw totalt sett. Två av dessa 16 spelare heter Simonsson i efternamn och representerar till vardags Göteborg Beach Club. Vi pratade med syskonen Simonsson, Sigrid och Ludvig, om hur det kommer bli att spela i hemmahallen och vad de egentligen är bättre på än sina syskon.

Att de två ser fram emot den historiska tävlingen på hemmaplan rådde det inga tvivel om.

- Det ska bli fantastiskt att få spela på hemmaarenan! Stor eloge till klubben som drar hit Sveriges första världstour! Jag tror att många laddat länge inför detta och det kommer nog göra att det blir extra peppande att vara Gbc:are vid denna tävling, sa Sigrid och fick medhåll av lillebror Ludvig;

- Det är superskoj att vi har fått en worldtourtävling till Göteborg. Klubben har steppat upp det flera nivåer varje år och gör arrangemangen riktigt bra. Det är väldigt många medlemmar i klubben och de bidrar till en sådan skön stämning under stora tävlingar.

För storasyster Sigrid väntar dessutom spel med Hanna Hellvig i en nyinstallerad duo. En Hanna Hellvig som nyligen skrivit på för collegespel i volleyboll med University of Hawaii´s Rainbow Wahine.

- Hanna är en väldigt duktig spelare som imponerade på många under förra säsongen, även mig! Jag tror att vi kommer kunna spela väldigt bra ihop om vi får det att stämma, även fast det inte finns några krav på att det ska hända vid första tävlingen. Jag ser det som att det kommer vara en rolig erfarenhet och sen får vi se hur långt det räcker, förklarade Sigrid.

Ludvig spelar med partnern Alexander Herrmann och beachduon har redan startat tävlingssäsongen 2019.

- Jag och Alexander var iväg drygt en månad för att spela två stycken internationella tävlingar. Under den tiden kunde vi lägga fokus helt på träningen. Efter hemkomsten har vi återanpassat oss för inomhusspelet och det känns bra inför påskhelgen!

Sedan listan över deltagande lag till Göteborgs världstourtävling kom ut har Ludvig spanat in motståndet.

- Vissa lag har vi stött på och antingen tränat med eller mött tidigare. Det finns dock en del okända lag och sådana gillar jag att möta.

Nu vankas alltså tävlingshelg för syskonparet och vi frågade syskonen Simonsson hur bra koll de har på varandra under en tävlingsdag då de båda tävlar.

- Klart jag alltid har koll på brorsan! Även fast jag inte kollar på alla matcher ser jag alltid till att ha koll på resultat. Som storasyster så måste man ju ha koll på lillbrorsan! Jag gläds alltid när det går bra för honom, svarade Sigrid.

- Klart att man alltid försöker följa hur det går och stötta syrran! Men det blir svårt ibland när det krockar med min egen match, la Ludvig till.

Syskonen Simonsson är inte de enda svenska syskonen som ställer upp i helgens världstourtävling. Även tvillingarna Thurin, Kristina och Susanna, och Hanna Hellvig med bror Jonathan återfinns i deltagarlistorna. GBC-duon fick diskutera syskonrivalitet och svara på vad de är bättre på än sitt syskon och vice versa.

- Vi har ganska lika spelsätt jag och Sigrid, men det är två saker jag är bättre än henne på. Det första är att anfalla med vänsterhanden, det kan jag ganska bra. För det andra så är jag bättre på att passa fingerslag. Sigrid har en galet bra serve och den har jag svårt att bräcka, svarade Ludvig.

Storasyster Sigrid kontrade;

- Jag är mycket bättre än min bror på att undvika kramp samt att gå på andra boll när vi spelar mixed! Brorsan är bättre än mig på att tåla kyla samt att göra glädjetjut när han slår till bollen.

Då två av 16 svenska spelare i helgens världstourtävling har efternamnet Simonsson kunde vi inte undgå att fråga hur släktens recept på framgång lyder.

- Jag och Sigrid har alltid haft stöd från våra föräldrar. Både mamma och pappa spelade volleyboll i unga år och följer med intresse våra eskapader. Båda har lagt ner mängder av timmar i sanden och ger inte upp i första taget.

- Tror att hemligheten kan vara ett behov i familjen att alltid vara i rörelse. Vi har alltid älskat att göra saker från lekar till tusen olika sporter, la Sigrid till.

One star-turneringen, den första världstourtävlingen på svensk mark, spelas mellan 18 – 21 april från Beach Center i Göteborg. Både Sigrid och Ludvig Simonsson har tagit en direktplats i main draw med deras partners Hanna Hellvig respektive Alexander Herrmann.

Vill ni ha löpande information under tävlingens gång? Turneringens officiella Facebookevent kommer uppdateras löpande under tävlingens gång! Länk till annan webbplats.
Här har GBC samlat all info ni behöver kring mat, boende och andra praktiska saker såväl som spelschema med mera Länk till annan webbplats..
FIVB´s officiella turneringssajt.
Länk till annan webbplats.
CEV’s officiella turneringsajt. Länk till annan webbplats.

Foto: Robert Boman och Marcus Lundberg.

Fler nyheter

Publicerad: 2019-04-16

Senast uppdaterad: 2019-04-16

Visa fler nyheter

Sponsorer