Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Allt ni behöver veta inför världstourtävlingen i Göteborg!

I dagarna skrivs svensk beachvolleyhistoria när Beach Center i Göteborg öppnar upp dörrarna till den första världstourtävlingen på svensk mark! Under torsdagen inleds kvalspelet och på söndag spelas finalerna. Vi samlar allt ni behöver veta!

18 – 21 april har varit markerat i många kalendrar sedan det annonserades att den första världstourtävlingen i beachvolley på svensk mark skulle spelas just då. Och nu är vi äntligen där! Imorgon inleds One star-tävlingen med kvalspel på dam- och herrsidan. Bland de kvalande lagen hittar vi bland annat GBC-duon Linus Frantzich/Martin Johansson samt Isabelle Påhlsson/Rebecka Dahlgren och Sara Cavretti/Kristin Lund på damsidan.

På fredagen startar tävlingen och direkt i main draw hittar vi fyra svenska lag på både dam och herrsidan. Bland damerna är det Tadva Yoken/Sofia Wahlén, Camilla Nilsson/Sofia Ögren, Kristina Thurin/Susanna Thurin och Sigrid Simonsson/Hanna Hellvig som försvarar de blågula färgerna. På herrsidan har vi Martin Appelgren/Alexander Annerstedt, David Åhman/ Jonatan Hellvig, Ludvig Simonsson/Alexander Herrmann och Viktor Jonsson/Linus Tholse.

Schema för tävlingen uppdateras allteftersom och hittas här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Det officiella Facebookeventet kommer även det att uppdateras allteftersom så om man vill hänga med bakom kulisserna och ta del av intervjuer och höjdpunkter under dagarna så gör man det bäst här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Matcherna kommer även att streamas på Eurovolley TV, så vill ni följa matcherna från soffan med påskägget i famnen gör ni det här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Även Göteborg Beach Clubs hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. bjuder på nyheter om tävlingen samt praktisk information. Rekommenderad läsning? ”Från A till Åhman!" Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Och inte missar ni väl att följa Svensk Volleyboll på Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. där ni under helgen kommer tas behind the scenes på den historiska världstourtävlingen?

Foto: IOC & Robert Boman.

FIVB´s officiella turneringssajt.
Länk till annan webbplats.
CEV’s officiella turneringsajt. Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2019-04-17

Senast uppdaterad: 2019-04-17

Visa fler nyheter

Sponsorer